Home SüperligGalatasaray Hoe ernstig is Mauro Icardi’s blessure? – Buruk vertelt dat de dubbele belasting zijn tol eist

door Gökhan

Okan Buruk over de wedstrijd tegen Rizespor

Na de arbeidsintensieve 1-0 overwinning tegen Caykur Rizespor, sprak Galatasaray-coach Okan Buruk met “beIN SPORTS” als volgt: “Ze hebben zich specifiek en goed voorbereid op deze wedstrijd. We gingen deze wedstrijd in na twee moeilijke wedstrijden. In de rust hebben we geprobeerd het beter te doen. In de tweede helft verhinderden wissels, individuele fouten bij het benaderen van het strafschopgebied en de sterke verdediging van de tegenstander duidelijke kansen op doelpunten. Na het doelpunt dat we scoorden, hadden zowel wij als de tegenstander posities. De overwinning was erg belangrijk voor ons. We hebben negen opeenvolgende wedstrijden gewonnen, waarvan zes uitwedstrijden en vijf zonder tegendoelpunt, dat is zeer waardevol. Ik feliciteer ook Rizespor, ze gaven niet op tot het einde van de wedstrijd.

Belasting neemt toe door Europese wedstrijden D

De 50-jarige benadrukte dat de fysieke belasting van het spelen in twee competities zijn tol eist: “We spelen zeer zware wedstrijden in de Champions League. Het is zeer belangrijk voor ons om onze winnende reeks daarna voort te zetten. We hebben een race in twee competities. Het is altijd moeilijk om uit tegen Rizespor te spelen. Het is belangrijk dat we hier ook winnen. We brachten (Hakim) Ziyech in de wedstrijd. Aan het begin van de tweede helft hebben we drie spelers gewisseld en proberen we enerzijds een spel te maken en anderzijds spelers te winnen. Onze prestatie vandaag was een gemiddelde wedstrijdprestatie. Individueel hadden spelers met de kwaliteit in de selectie meer moeten presteren in zulke wedstrijden.

Buruk bekritiseert de scheidsrechter

Buruk vertelde dat de scheidsrechter van de wedstrijd, Kadir Saglam, geen maatstaf hanteerde bij zijn beslissingen: “Ik vond de standaarden bij de overtredingen niet leuk. Er waren geen verwachtingen voor beide teams. Er waren momenten waarop beide teams bezwaar maakten. We hebben hier gespeeld met dezelfde spelers, en het is belangrijk dat we hier blijven winnen. Het is leuk voor ons om de Champions League te spelen. We zijn er trots op om Turkije te vertegenwoordigen en erbij te zijn. Na Champions League-wedstrijden is het moeilijk om een verandering in prestaties te zien.

Probleem met blessure van Icardi

Over de blessure van spits Mauro Icardi zei Buruk het volgende: “Na de injectie maakt het niet uit of hij 50, 60 of 70 minuten speelt. Hij kan de wedstrijd uitspelen. Als we het genezingsproces afwachten, kan het erg lang duren. Hij speelt wedstrijden, maar kan niet met het team trainen. Op dit moment werkt hij individueel. Hij krijgt alleen injecties en speelt alleen op wedstrijddagen. Mauro maakt opofferingen voor het team, toont een belangrijk karakter en draagt bij aan het team. Ik geloof dat de interlandpauze ons goed zal doen.

Palut wil niet praten over de scheidsrechters

Caykur Rizespor-coach Ilhan Palut reageerde als volgt op de wedstrijd: “Het druk zetten op de tegenstander gaf ons na het dubbele tackelen veel ruimte en overgangsmogelijkheden. Dit lukte ons in de eerste helft. De keuze bij de laatste pass en ons effectievere gebruik van schoten werden verhinderd door de tegenstander. Toen we dachten dat de wedstrijd van minuut tot minuut in ons voordeel zou kantelen, incasseerden we een ongelukkig doelpunt. Na een fase van verwarring wilden we deelnemen aan de wedstrijd. We speelden risicovol en Galatasaray vond ook posities. De wedstrijd eindigde in 1-0. Ik ben tevreden met de tactiek, discipline, wil en bereidheid van de spelers. We hadden zoveel ruimte, we speelden te veel lange ballen als er geen ruimte was. Overhaaste beslissingen hebben voor veel balverlies gezorgd. We moeten de strijd van vandaag als maatstaf voor onszelf nemen, we moeten op dit niveau vechten. Het is triest om te verliezen, ongeacht wie de tegenstander is. We zullen vanaf morgen blijven werken.

Over de scheidsrechterprestatie zei Palut: “Meneer Kadir Saglam en meneer Koray Gencerler weten veel beter. Dit zijn niet de momenten waarop we kunnen beslissen. Ik wil niet praten over de scheidsrechters. We moeten de positieve aspecten van het spel winnen en de negatieve aspecten overwinnen door leren en werken. Zelfs als ik over de beslissingen praat, helpt dat ons niet. We moeten het team hier vandaan halen en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd. We zijn begonnen met het verliezen van wedstrijden. Mijn taak is om het team op te beuren en te winnen.

Andere spelers aan het woord

Lucas Torreira (middenvelder, Galatasaray): “Het was een moeilijke wedstrijd. De tegenstander heeft het ons moeilijk gemaakt, maar we zijn blij dat we drie punten hebben behaald. Ik speel voor een zeer grote club. Wij Uruguayanen zijn zo, we geven alles. Ik ben erg blij dit shirt te dragen. We zullen als team vechten om onze serie voort te zetten. Ik heb dit doel al heel lang in mijn hoofd. Maar ik vecht altijd voor mijn vrienden, mijn trainer en onze fans. Mijn eerste doelpunt komt eraan, ik voel het. Ik zal blijven werken en hopelijk binnenkort mijn doelpunt maken.

Fernando Muslera (doelman, Galatasaray): “Allereerst gefeliciteerd met de 100e verjaardag van de Republiek. Het was een moeilijke wedstrijd, we moesten een grote strijd leveren. We zijn hier na twee zware wedstrijden gekomen en zetten onze weg voort in de competitie. De verdediging is natuurlijk belangrijk, maar ik spreek niet alleen over de spelers in de verdediging, maar ook over het feit dat je goed druk kunt zetten voorin en de bal meteen kunt heroveren. We steunen elkaar voortdurend. Er heerst een goede vriendschap binnen het team, en dat zien we op het veld.

Sacha Boey (rechtsback, Galatasaray): “Het belangrijkste zijn de drie punten. Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. Dat was het belangrijkste. In de eerste plaats ben ik een speler van Galatasaray, en als Boey goed presteert, komt dat door het team. Ik moet doorgaan zoals ik tot nu toe heb gedaan.

Sergio Oliveira (middenvelder, Galatasaray): “Mijn trainer heeft me de kans gegeven. Ik ben blij met het doelpunt. Uitwedstrijden zijn altijd belangrijk. We zullen de serie voortzetten. Als ik blij zou zijn om gewisseld te worden, zou ik een probleem hebben. Ik train altijd om kansen te krijgen, en als ik het veld op ga, probeer ik mijn best te doen.