Home SüperligFenerbahce Edin Dzeko interview: “Ik ben bereid alles te geven voor het embleem” en vergelijkt de Süper Lig en Serie A

Edin Dzeko interview: “Ik ben bereid alles te geven voor het embleem” en vergelijkt de Süper Lig en Serie A

door Gökhan

Fenerbahce-aanvaller Edin Dzeko gaf een interview aan de clubzender “FBTV”. De Bosniër legde uit dat hij en het hele team alles willen geven voor de club, maar ook de steun van de fans nodig hebben om succesvol te zijn:

We willen in elke wedstrijd 100 procent geven. We zijn immers de strijders van het Fenerbahce-embleem. We kunnen ons doel alleen bereiken als we een eenheid vormen. We hebben de steun van onze fans nodig, vooral als we fouten maken en niet goed spelen, omdat we in moeilijke momenten samen moeten blijven. Het is erg belangrijk dat ze aan onze zijde staan.

Dzeko blikt terug op een succesvolle seizoensstart

De 37-jarige aanvaller uit Sarajevo is tevreden met het verloop van het seizoen tot nu toe: “Het seizoen verloopt tot nu toe goed voor ons. We staan eerste in de competitie en eerste in de Conference League. Dat is natuurlijk wat we willen. Dat is waar we willen zijn. Aan het begin van het seizoen hebben we veel wedstrijden gewonnen, maar in de laatste wedstrijden hebben we twee nederlagen en een gelijkspel moeten incasseren. Zo is voetbal. Geen enkel team ter wereld kan elke wedstrijd winnen. Er zullen zulke wedstrijden zijn. Het belangrijkste is om na zulke nederlagen te kijken wat er fout is gegaan en wat er beter kan. Men moet deze zaken herkennen, zodat de volgende wedstrijd anders wordt, namelijk een overwinning. Men moet negatieve aspecten in positieve veranderingen omzetten.

De verschillen tussen de Süper Lig en Serie A

De Bosnische international, die 133 keer voor zijn land uitkwam (65 doelpunten), benadrukte dat de Turkse Trendyol Süper Lig en de Italiaanse Serie A op sommige punten duidelijk verschillen in speelstijl:

Het is moeilijk om de Süper Lig te vergelijken met alle competities waarin ik heb gespeeld, omdat ik in zoveel verschillende competities heb gespeeld. Over het algemeen kan ik zeggen dat het een goede competitie is. Als ik het moet vergelijken met de Serie A, de laatste competitie waarin ik heb gespeeld, dan is het voetbal daar wat tactischer. Het is wat moeilijker om de verdediging van Italiaanse teams te doorbreken. Maar de Turkse competitie is ook een zeer goede competitie, als ik kijk naar wat ik tot nu toe heb gezien. Elk team wil hier voetballen. Ze willen van achteren uit spelen. Dat kan hen soms in de problemen brengen, want als ze fouten maken bij het spelen van achteren, kunnen ze doelpunten incasseren.

Dzeko vervolgde: “Het positieve is dat de trainers en teams hier proberen dit op het veld toe te passen en voetbal te spelen. We zien dat ook de trainers hier waarde aan hechten. Af en toe kunnen teams ruimte weggeven, dan wordt het spel gespeeld als vijf tegen vijf of tien tegen tien, maar dat hoort bij voetbal. Het is voor ons belangrijk om te domineren in elke wedstrijd en nooit te veel ruimte te geven. Een ander belangrijk punt voor ons is dat we niet moeten zeggen, ‘het spel is voorbij voor ons’, als we achter komen te staan. Natuurlijk is het doel in voetbal om doelpunten te maken, maar soms incasseer je ook doelpunten. Als je een doelpunt tegen krijgt, moet je positief blijven, zodat je het spel nog kunt omdraaien.

"Ik wil dat de fans blijven geloven in ons"

Tot slot stuurde Dzeko een boodschap naar de fans: “Ik kan onze fans vertellen dat er momenteel een positieve sfeer heerst in het team. Iedereen in het team gelooft in ons succes. Zowel bij thuiswedstrijden als uitwedstrijden zie ik dat ook onze fans in ons geloven. Ik wil dat ze zo doorgaan. Ons team is klaar. We werken elke dag heel hard. We werken niet alleen tijdens de wedstrijden heel hard, maar van het begin tot het einde van de week. In elke wedstrijd willen we 100 procent geven, dat is naar mijn mening het belangrijkste, omdat we uiteindelijk de strijders zijn van het Fenerbahce-embleem. We kunnen ons doel alleen bereiken als we een eenheid zijn.

You may also like

Laat een reactie achter