Home SüperligBesiktas Besiktas wint oefenwedstrijd ter ere van Süleyman Seba in Sakarya met 2-1 | Samenvatting

Tijdens de internationale pauze speelde Besiktas een oefenwedstrijd ter nagedachtenis aan de legendarische voorzitter van BJK, Süleyman Seba, die in Hendek/Sakarya werd geboren.

door Gökhan

Besiktas 2 - 1 Sakaryaspor

Tijdens de internationale pauze speelde Besiktas een oefenwedstrijd ter nagedachtenis aan de legendarische voorzitter van BJK, Süleyman Seba, die in Hendek/Sakarya werd geboren. De wedstrijd vond plaats tegen de Turkse tweedeklasser Sakaryaspor in het Atatürk Stadion. Ante Rebic zette de gasten uit Istanboel op voorsprong met een prachtig schot in de 15e minuut. Sakarya kwam kort daarna gelukkig en wat curieus op gelijke hoogte door hun topscorer Kabongo Kasongo (20.). In de 33e minuut werkte Isaac Donkor een schot van Onur Bulut onbedoeld in zijn eigen doel, waardoor Besiktas op een 2-1 voorsprong kwam. De Albanese speler Odise Roshi kreeg daarna twee grote kansen op de gelijkmaker, maar faalde één keer tegen Besiktas-doelman Ersin Destanoglu en de andere keer tegen de lat. In de tweede helft verminderde de spelstroom door veel wissels aanzienlijk, vooral omdat veel jeugdspelers van Besiktas ook speeltijd kregen. Helaas raakte een van deze opkomende jonge spelers, Yakup Arda Kilic, vroeg in de eerste helft geblesseerd en moest de wedstrijd verlaten.

Calimbay wil zijn spelers in vorm brengen en hun prestaties verbeteren

Na de wedstrijd sprak coach Riza Calimbay over de wedstrijd in Sakarya: “Deze wedstrijd was ter ere van Süleyman Seba, met wie we veel mooie dagen hebben beleefd. Hij was mijn president en we hebben veel kampioenschappen met hem gevierd. Moge God hem genadig zijn. Toen ik op zoek was naar een oefenwedstrijd, zei ik tegen het bestuur: ‘Laten we deze wedstrijd tegen Sakaryaspor spelen ter ere van onze president’, en het verliep goed. Zo hebben we allemaal aan onze president gedacht en een zeer goede oefenwedstrijd gespeeld. Ik dank iedereen in Sakarya en de verantwoordelijken van Sakaryaspor. Het resultaat was hier niet belangrijk voor ons. We wilden al onze spelers zien. Vooral Rebic werkt bijzonder hard. Hij had twee dagen vrij, kwam gisteren terug en speelde vandaag. Hij was heel goed. Hetzelfde geldt voor Alex Chamberlain, ze waren allemaal bereidwillig en enthousiast. Afgezien van hem hebben ook onze andere spelers die hebben gespeeld, een goede wedstrijd gespeeld. Nu geven we onze spelers morgen vrij, zodat ze kunnen herstellen. Ik zie Emrecan (Bulut) voor het eerst, we spelen voor het eerst met hem. Hij was erg goed, en hij zal nog beter worden. Hij heeft potentieel. We zullen er alles aan doen om hem beter te maken.”