Home Nationaal elftal Ferdi Kadioglu: “Turkije geeft nooit op” – Montella prijst het team vanwege grote strijdlust

Ferdi Kadioglu: “Turkije geeft nooit op” – Montella prijst het team vanwege grote strijdlust

door Gökhan

Duitsland 2 - 3 Turkije

Na de eerste overwinning van Turkije in Duitsland in 72 jaar en de indrukwekkende prestatie van zijn spelers tegen de viervoudig wereldkampioen en gastheer van het EK, sprak de Italiaanse bondscoach Vincenzo Montella zijn tevredenheid uit over de wedstrijd tegen “TRT Spor”:

We zijn erg trots dat we zo’n overwinning hebben behaald. 72 jaar lang konden we Duitsland op Duitse bodem niet verslaan. We hebben een ongelooflijk resultaat behaald. Nu richten onze gedachten zich op de wedstrijd in Wales. Want we willen eerste worden in onze groep. Ik wil onze fans bedanken voor hun steun.

Trotse coach: "Team kan ook moeilijke momenten doorstaan"

Montella vervolgde: “Als je naar alle details kijkt, is het belangrijk om de geest van de voetballers te zien. Het gaat niet alleen om het nationale team; de geest van het Turkse volk bestaat al eeuwen. We hebben een groep die hun nationalistische gevoelens op het veld weerspiegelt. We hebben een geest die niet opgeeft. Dankzij hen winnen we deze wedstrijden. We hebben een groep die technisch en tactisch alles weet en begrijpt. Het detail dat het verschil maakt, is de teamgeest en het nationalisme. Zelfs als ze fouten maken op het veld, herstellen ze zich onmiddellijk met de geest van het nationalisme. Ik ben trots op onze spelers. We kunnen ook in moeilijke momenten overeind blijven. Soms maken we nog te veel fouten, maar we hebben altijd spelers die open staan voor verbeteringen.

De spelers aan het woord

Ferdi Kadioglu (linksback, Turkije): “Vandaag heb ik mijn eerste doelpunt gescoord, ik ben erg blij. We zullen nog harder werken, we zijn erg tevreden. Ik denk dat we de Turkse fans hier trots hebben gemaakt. We willen onze groep als groepswinnaar afsluiten. Over drie dagen hebben we een belangrijke wedstrijd waar we ons nu specifiek op zullen voorbereiden. We stonden met 0-1 achter en hebben 1-1 gemaakt. Turkije geeft nooit op. Ik ben direct gaan rennen en de bal viel voor mijn voeten. Ik heb gescoord. Onze tegenstander handelde zoals we hadden voorbereid. Ik ben blij dat ik een doelpunt heb gescoord, want we willen zo ver mogelijk komen. We hebben doelen gesteld. We zullen onze doelen bepalen nadat we de teams in de groep hebben gezien.

Altay Bayindir (doelman, Turkije): “Het was een zware overwinning voor ons. Het is een zeer goed gevoel om te winnen. We hadden veel fans en het voelde alsof we thuis speelden. We zijn blij en zeer tevreden. Nu spelen we tegen Wales. We zullen strijden voor de groepswinst. We hebben een goede eenheid. Ik denk dat we goede dingen kunnen bereiken. We zullen tegen sterke teams zoals Duitsland spelen. We zijn een land dat altijd doelen heeft. Elke wedstrijd is zeer belangrijk. We moeten gefocust zijn in alle wedstrijden. Het is heel mooi om zo’n team te verslaan.

Kenan Yildiz (aanvallende middenvelder, Turkije): “Ik dank iedereen bij de bond voor het vertrouwen dat ze in mij stellen. Het is de eerste keer dat ik in de basis ben gestart. Ik ben blij dat ik een doelpunt heb gescoord, en ik hoop dat ik zo door kan gaan. Montella is echt heel goed in motiveren. Hij is een heel goed persoon, wat betreft zijn karakter. Voor de wedstrijd zei hij tegen me: ‘Maak je geen zorgen, speel zoals je wilt, en wees helemaal ontspannen.’ Ik wil zoveel mogelijk spelen, zowel voor de club als voor het nationale team.

Kaan Ayhan (verdedigende middenvelder, Turkije): “Allereerst denk ik dat we een zeer belangrijke avond hebben gehad. Ik feliciteer mijn vrienden, ik bedank ons publiek en ons volk, die deze sfeer hebben gecreëerd. Ze hebben ons het gevoel gegeven dat we thuis zijn. We hebben 90 minuten lang een grote strijd getoond. In de tweede helft zijn we niet goed begonnen en hebben we onszelf in een moeilijke situatie gebracht. We verdienen de overwinning, we zijn allemaal blij. Het was geen gemakkelijke tijd voor mij. Ik denk dat ik hersteld ben, ik wilde terugkomen en mijn teamgenoten meer helpen. Godzijdank hebben we dat vandaag bereikt, ik hoop dat het zo doorgaat. We hebben laten zien dat we van elke tegenstander kunnen winnen. We zullen hier met de hoogste motivatie komen en misschien spelen we een toernooi alsof het thuis is.

You may also like

Laat een reactie achter