Home SüperligBesiktas Besiktas-voorzitter Cebi ziet geen fouten bij transfers: “Günes wilde Djiku en Tadic niet”

Besiktas-voorzitter Cebi ziet geen fouten bij transfers: “Günes wilde Djiku en Tadic niet”

door Gökhan

Heading Title

De vertrekkende voorzitter van Besiktas, Ahmet Nur Cebi, was te gast bij “Beyaz TV” en sprak over recente ontwikkelingen bij de 16-voudige Turkse kampioen.

Allereerst verklaarde de 64-jarige clubleider dat hij een fout heeft gemaakt door na het aftreden van hoofdcoach Senol Günes door te gaan met interim-trainer Burak Yilmaz: “Ik heb me vergist in Burak Yilmaz, we hebben hem ook geblesseerd. Ik herinnerde me dat (Vincent) Aboubakar hem omhelsde, ik herinnerde me dat ze heel close waren en ik heb hem een kans gegeven, maar het werkte niet. Het spijt me voor hem en voor mezelf.

Cebi kaatst de bal naar Günes: "Wilde Djiku en Tadic niet"

Cebi ziet daarentegen geen fouten bij de transfers die dit seizoen veel kritiek hebben gekregen. Cebi benadrukte dat de transfer van Dusan Tadic niet doorging omdat Senol Günes hem niet wilde: “Coach Senol Günes wilde (Jean) Onana. Hij wilde Djiku en Tadic niet, hij zei: ‘Dat zijn niet de spelers die ik wil’. Met Tadic waren we bijna aan het einde van de onderhandelingen. Maar uiteindelijk waren onze handen gebonden, omdat hij niet gewenst was voor het team. Ik geloof niet dat we fouten hebben gemaakt bij de transfers. Deze jongens zijn pas net samengekomen. Ze hebben allemaal een geschiedenis. Als we het team analyseren, zul je zien dat het team niet slecht is.

"Ik zal een financieel gezond Besiktas achterlaten"

Cebi sprak ook over de economische situatie van de club en over aanvaller Vincent Aboubakar: “Ik weet hoe belangrijk werk is. De families van onze medewerkers wachten op brood. We moeten hun zegen krijgen. Degenen die na ons komen, zullen hetzelfde doen. Ik zal een financieel gezond Besiktas achterlaten. Dat was niet zo toen ik de club overnam. Binnen drie dagen hebben we 13,5 miljoen euro opgehaald, zes maanden lang betalingen gedaan en van de UEFA de verklaring ontvangen dat er geen verplichtingen openstaan. Op de plek die we nu verlaten, zijn er geen schulden, en de mensen die zullen komen, hebben zelfs enkele maanden lucht en ruimte. Aboubakar is geblesseerd, hij heeft een rapport. Totdat de behandeling is voltooid, kan hij slechts beperkt spelen. Hij kwam terug met een virus uit Afrika, werd aanvankelijk ziek en raakte toen geblesseerd tijdens de warming-up.

Voorvallen en crisis rond Büyükeksi tijdens Lugano-wedstrijd

Cebi zei over de gebeurtenissen in de UEFA Europa Conference League-wedstrijd tegen FC Lugano het volgende: “In de wedstrijd tegen Lugano waren er leuzen tegen Büyükeksi. Hij wees met zijn vinger en zei: ‘Deze twee tribunes hebben zich georganiseerd’. Er werd niet met de vinger gezwaaid. De minister zit naast ons. Niemand kan met de vinger naar mij wijzen, niemand kan met de vinger naar de president van Besiktas wijzen. Er was ook een reactie tegen mij, als ik het had kunnen stoppen, zou ik de reactie wel hebben gestopt. Het is nog vijf minuten tot de rust, wacht en ga dan. Hij heeft bijbedoelingen, zijn gedrag is zeer verkeerd. Hij had het stadion heel rustig kunnen verlaten. Zo’n gedrag tolereer ik niet.

Achter de schermen van de gebeurtenissen bij Sergio Ramos

Cebi sprak tot slot over de mislukte transfer van Sergio Ramos: “Over Ramos. Serhan Cetinsaya wilde Ramos hier per se hebben. Tien miljoen salaris, een miljoen contractondertekeningsvergoeding, 2,5 miljoen voor zijn broer en 500.000 voor zijn agent. Daarom zei ik: ‘Lieve Serhan, dat gaat boven onze mogelijkheden uit, onderteken als je een sponsor kunt vinden. Ik geef je toestemming daarvoor’. Ik kon Besiktas niet overhalen om een contract van 45 miljoen euro voor twee jaar plus belastingen af te sluiten. Onze plicht als voorzitter is om deze dingen te zien. Hoe dan ook, er is geen mogelijkheid voor, er is geen budgetlimiet als we het bij de TFF brengen.

You may also like

Laat een reactie achter