Home Süperlig TFF komt met officiële Super Cup verklaring: Wordt het in Turkije of Saudie Arabie gespeeld?

TFF komt met officiële Super Cup verklaring: Wordt het in Turkije of Saudie Arabie gespeeld?

door Gökhan

De Turkse voetbalbond (TFF) heeft aangekondigd dat de Supercup tussen kampioen Galatasaray en bekerwinnaar Fenerbahce, zoals eerder aangekondigd, in Saudi-Arabië zal worden gespeeld en dat deze beslissing niet zal worden gewijzigd.

In de verklaring, die op de TFF-website is gepubliceerd, werd benadrukt dat inspanningen worden geleverd om de merkwaarde van het Turkse voetbal te verhogen en het Turkse voetbal voor de wereld te openen om nieuwe markten te bereiken.

De Turkse bond wil de merkwaarde van het Turkse voetbal vergroten

In de verklaring wordt benadrukt dat de prestaties van het nationale A-team en de clubteams in Europa zijn gestegen. Verder staat er:

Het Europees kampioenschap voetbal 2024, waarvoor we ons voor het eerst in onze geschiedenis als groepswinnaar hebben gekwalificeerd, en het Europees kampioenschap voetbal 2032, dat we samen met Italië zullen organiseren, zullen zeer belangrijke evenementen zijn die het Turkse voetbal wereldwijd in de schijnwerpers zullen zetten. Om deze prestaties duurzaam te maken, moeten vooral onze clubs een financieel concurrerend niveau bereiken. Als TFF voeren we zeer belangrijke projecten uit om de economie van het Turkse voetbal te versterken en alternatieve inkomstenbronnen voor onze clubs te creëren. Voor dit seizoen hebben we met Trendyol het grootste sponsorcontract in de geschiedenis van de Süper Lig en de 1. Lig ondertekend, ter waarde van ongeveer 700 miljoen TL (ongeveer 22,3 miljoen euro). We streven ernaar om door nieuwe sponsor- en samenwerkingsmodellen meer inkomsten te genereren door het prestige van ons voetbal naar het buitenland te brengen, net zoals de Premier League, La Liga en Serie A, de competities met de hoogste merk- en marktwaarde ter wereld, doen.

TFF houdt vast aan Saudi-Arabië als locatie

Het verklaringsbericht, waarin staat dat de Supercup-finale in Saudi-Arabië zal plaatsvinden, eindigt met de volgende uitspraken:

Zoals eerder aangekondigd, zal de wedstrijd om de Turkcell Supercup 2023, georganiseerd door onze bond om de merkwaarde van ons voetbal te verhogen, plaatsvinden op vrijdag 29 december 2023 om 20:45 uur (18:45 uur GMT) in het Al-Awwal Park (King Saud University) Stadion in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië. Tegelijkertijd wordt de wedstrijd live uitgezonden op ATV, een van de kanalen van ons mediabedrijf Turkuvaz Media Group. We vragen u om niet op andere dan de officiële verklaringen van onze bond te vertrouwen.

TFF houdt vast aan Saudi-Arabië als locatie

Afgelopen week had Galatasaray gevraagd om de Turkcell Supercup-finale ter ere van de 100e verjaardag van de oprichting van de Republiek Turkije in Turkije te houden. Ook Fenerbahce had verklaard niet in Saudi-Arabië te willen spelen ter gelegenheid van het jubileum van de Republiek (ter referentie).

You may also like

Laat een reactie achter