Home SüperligFenerbahce Miguel Crespo gelooft in kampioenschap: “We spelen met zeer grote spelers”

Miguel Crespo gelooft in kampioenschap: “We spelen met zeer grote spelers”

door Gökhan

Miguel Crespo interview

Miguel Crespo, speler van Fenerbahce, gaf een interview aan de clubzender “FBTV”. De Portugees verklaarde dat het team de interlandpauze optimaal heeft benut en dat er een zware en drukke speelkalender op het team wacht.

Maar als Fenerbahce zullen ze altijd op het veld staan om te winnen. De 27-jarige middenvelder benadrukte dat de kwaliteit en ervaring van de spelers in het team direct van invloed zijn op de prestaties van het hele team: “We weten heel goed dat we zware wedstrijden zullen spelen, en we zullen deze wedstrijden in korte tijd afhandelen. We bereiden ons optimaal voor. Ik denk dat we goed en intensief hebben gewerkt tijdens de interlandpauze, omdat we ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid. Daarom zullen we ons werk in die richting voortzetten om de wedstrijden die we spelen te winnen.

Nieuwe reeks successen moet beginnen

Over het verloop van het huidige seizoen zei Crespo het volgende: “Ik denk dat we goed zijn begonnen aan het seizoen en vanaf het begin wedstrijd na wedstrijd hebben gewonnen. Maar zoiets gebeurt in het voetbal, je kunt ook wedstrijden verliezen. Natuurlijk zijn we Fenerbahce en ons doel en wens is altijd om alle wedstrijden die we spelen te winnen. We proberen ons van onze beste kant te laten zien. Wanneer onze tegenstanders tegen ons spelen, proberen ze ook hun best te doen en kunnen ons natuurlijk ook moeilijkheden bezorgen. Want ook zij strijden om de overwinning. Maar we willen na de interlandpauze terugkomen, ons best doen en blijven winnen. Dat heeft Fenerbahce verdiend.

Crespo is lovend over nieuwe teamgenoten

Crespo herinnerde eraan dat hij al aan zijn derde seizoen in Turkije bezig is: “Dit jaar is mijn derde seizoen hier en we werken samen met zeer grote spelers. Ik kan zeggen dat er dit jaar verschillen zijn. We hebben veel ervaren spelers, veel getalenteerde, goede spelers, spelers die naam hebben gemaakt, daar bestaat geen twijfel over. De aanwezigheid van deze spelers is een factor die de prestaties van ons team verhoogt. Niet alleen op individueel niveau. We moeten dit onderwerp niet geïsoleerd bekijken, want de manier waarop ze het team beïnvloeden en helpen, is voor mij zeer, zeer belangrijk. Dus als je met goede spelers speelt, kun je op het veld betere resultaten behalen.

Het leven in Turkije heeft Crespo verrast

Over zijn eigen prestaties zei Miguel Crespo: “Als een voetballer meer tijd krijgt en meer speelt, wordt hij zelfverzekerder. In die zin geeft onze coach me ook de mogelijkheid om op het veld te staan. Ik ben blij daarover en natuurlijk ook dat ik mijn team kan helpen. Ik denk dat ik mijn huidige prestaties kan verbeteren en overstijgen.

Als buitenlandse voetballer die al drie seizoenen in Turkije woont, zei Crespo over Turkije en Istanbul: “Turkije heeft me zeer verrast. Want mijn gedachten voordat ik hier kwam, verschillen zeer van mijn huidige gedachten. Istanbul is echt een zeer hoogwaardige stad. Turkije is een zeer mooi land. De houding van de mensen is erg aardig. Mensen die nog niet in Turkije zijn geweest, kunnen niet weten hoe het hier is. Ik had niet verwacht dat deze plek me zo zou verrassen. Ik heb zeer positieve gevoelens jegens Turkije. Inmiddels heb ik hier drie jaar doorgebracht, en ik kan zeggen dat deze drie jaar goed zijn geweest. Mijn vrouw is ook erg blij hier te zijn. Ik breng persoonlijk graag meer tijd thuis door, maar af en toe gaan we naar restaurants en plaatsen die we bezoeken. Als we naar buiten gaan, behandelen mensen ons heel goed. Maar zoals ik al zei, zijn we mensen die graag thuis blijven. Natuurlijk hebben we ook buiten een goede tijd.

"We zullen kampioen worden"

Crespo verklaarde dat hij gelooft in het kampioenschap en richtte zich tot de fans: “We worden kampioen. We geloven er echt in en we werken eraan. Geen van onze fans mag daaraan twijfelen. We geloven er zeer sterk in. Natuurlijk hebben we veel steun nodig van onze fans in de wedstrijden die we in dit proces zullen spelen. Als team zullen we alles doen om het kampioenschap te winnen. Ik hoop dat we dit aan het einde van het seizoen met hun steun ook zullen bereiken.

You may also like

Laat een reactie achter