Home Europa Ahmetcan Kaplan’s debuut is in zicht

Ahmetcan Kaplan’s debuut is in zicht

door Gökhan

Ahmetcan Kaplan debuut

Ahmetcan Kaplan staat op het punt zijn langverwachte debuut voor Ajax te maken, na een uitdagend jaar. Dit meldt Voetbal International. De Turkse verdediger werd vorig jaar aangetrokken voor 9,5 miljoen euro, maar heeft nog geen speelminuut gehad in het eerste team van de club.

Kaplan sloot zich vorige zomer aan bij Ajax, maar blessures hebben hem gedurende het hele seizoen aan de zijlijn gehouden. Tijdens een interland met Turkije liep de verdediger een ernstige knieblessure op, waardoor hij bijna een jaar lang moest revalideren. Nu lijkt het er eindelijk op dat hij volledig hersteld is van deze blessure en zijn eerste speelminuten in de Amsterdamse defensie kan maken.

Kaplan is een centrale verdediger die voor 9,5 miljoen euro werd overgenomen van Trabzonspor. De linkspoot zou kunnen fungeren als vervanger voor Gaston Avila of Jorrel Hato in het centrum van de verdediging. Josip Sutalo lijkt last te hebben van heimwee en heeft de laatste weken uit vorm gespeeld, terwijl Maurice Steijn blijkbaar de voorkeur geeft aan een rechtsbenige speler voor de rechter centrale positie.

You may also like

Laat een reactie achter