Home Süperlig Adana Demirspor verslaat Trabzonspor met 1-0 en verstevigt de derde plaats in de ranglijst

door Gökhan

Adana demirspor 1 - 0 Trabzonspor

Op de achtste speeldag van de Trendyol Süper Lig behaalde Yukatel Adana Demirspor een 1-0 overwinning op Trabzonspor. Voor de “Blauwe Bliksems” uit de Middellandse Zee was dit de vijfde overwinning van het seizoen, terwijl Trabzon al de vierde nederlaag leed. Bovendien heeft Adana tot nu toe alle acht thuiswedstrijden in de competitie en eerder in de Europese competitie gewonnen. “ADS” verhoogde zijn puntenaantal naar 17 punten voor de internationale pauze met nog een overwinning en zal deze speeldag afsluiten op de derde plaats in de ranglijst, die ze versterkten door hun thuisoverwinning op Trabzon. De beslissende goal werd gemaakt door nieuwkomer Luis Nani (29.) na bijna een half uur na een counter van de thuisploeg. Voor de rust dribbelde de beweeglijke Yusuf Sari (42.) vanaf de rechterkant van het strafschopgebied naar binnen en raakte de rechterpaal met een krachtig schot met zijn rechtervoet.

Adana behoudt de voorsprong tot het einde

Na de rust misten de gasten de gelijkmaker via Paul Onuachu (55.). De Nigeriaan nam een voorzet van Taxiarchis Fountas vanaf links met de borst aan, verwarde zijn tegenstander met een fraaie schijnbeweging en schoot vanuit een centrale positie net voor de vijfmeterlijn hard over de lat heen en het doel uit. Aan de andere kant schoot Emre Akbaba (58.) krachtig van afstand met zijn sterke linkerbeen. Trabzon-keeper Ugurcan Cakir kon de bal alleen met moeite vasthouden tegen de naderende M’Baye Niang. In de 82e minuut schoot de ingewisselde Mario Balotelli met links krachtig van afstand, maar Cakir kon de bal alleen voor zich uit duwen. Arber Zeneli kopte de bal in het doel bij de rebound. Maar de vreugde duurde niet lang, want de 33-voudig Kosovaarse international bevond zich op het moment van Balotelli’s schot buitenspel. De goal werd dus niet toegekend. Zo eindigde de wedstrijd met 1-0 voor Adana Demirspor.

Opstellingen

Yukatel Adana Demirspor: Özbir – Svensson, Gravillon, Güler, Rodrigues (62. Erdogan) – Stambouli, Akbaba, Belhanda (77. Toköz), Sari (70. Barasi), Nani (62. Zeneli) – Niang (62. Balotelli)

Trabzonspor: Cakir – Larsen, Baniya, Denswil, Elmali – Bardhi (85. Destan), Özdemir, Bakasetas, Fountas (72. Trezeguet), Visca (72. Teklic) – Onuachu

Doelpunt: 1-0 Nani (29.)

Gele kaarten: Gravillon, Belhanda, Nani, Özbir, Toköz (Adana Demispor) – Larsen, Baniya, Elmali (Trabzonspor)