Home SüperligBesiktas Burak Yilmaz voorlopig als interim-trainer – Masuaku geblesseerd

Burak Yilmaz voorlopig als interim-trainer – Masuaku geblesseerd

door Gökhan

Burak Yilmaz trainer van Besiktas

Na het aftreden van hoofdcoach Senol Günes (zoals gemeld door GoalTurk) leidt op dit moment zijn voormalige assistent Burak Yilmaz de trainingssessies van Besiktas. Ook tijdens de competitiewedstrijd van morgen tegen Istanbulspor zal de 38-jarige voormalige BJK-prof uit Antalya het team als interim-trainer begeleiden. Het zou de eerste officiële wedstrijd zijn waarin Yilmaz de verantwoordelijkheid draagt in zijn nieuwe trainerscarrière, nadat hij eerder via sociale media emotionele woorden had gewijd aan Senol Günes. Terwijl het bestuur van Besiktas, dat aankondigde dat er nieuwe verkiezingen zouden komen tot december, op zoek is naar een nieuwe trainer, wordt gespeculeerd of Yilmaz tot aan de winterstop de verantwoordelijkheid voor het team zal krijgen.

Trainersvraag: de huidige lijst met kandidaten

Tegelijkertijd worden in de Turkse media mogelijke trainerkandidaten genoemd. Voormalig EMS Yapi Sivasspor-trainer Riza Calimbay heeft al zijn interesse in de vacante positie uitgesproken tegenover de krant “Milliyet”. Daarnaast zijn namen genoemd als Samet Aybaba, Ibrahim Üzülmez en Sergen Yalcin, waarbij de kans op terugkeer van laatstgenoemde na eerdere onenigheid met het clubbestuur onder president Ahmet Nur Cebi waarschijnlijk erg klein is. Dit geldt met name als men de recente uitspraken van Yalcin in een interview met “TV100” en de opmerkingen van voormalig bestuurslid Erdal Torunogullari in overweging neemt, die deze situatie verder benadrukten. Als optie vanuit het buitenland werd voormalig Besiktas-trainer Slaven Bilic in verband gebracht met de 16-voudige Turkse kampioen, maar er zijn nog geen concrete ontwikkelingen gemeld door de club.

Masuaku met blessure

Ondertussen kwam er slecht nieuws van linksback Arthur Masuaku. De club deelde mee dat de Congolees een blessure heeft opgelopen tijdens de UEFA Europa Conference League-wedstrijd tegen FC Lugano (2-3): “Arthur Masuaku voelde tijdens de UEFA Conference League-wedstrijd tegen Lugano pijn in de achterste rechterdijbeenspier. Een MRI-onderzoek in het Acibadem-Altunizade-ziekenhuis wees uit dat er sprake is van een verrekking en een oedeem in de achterste dijbeenspier (semimembranosus). De behandeling van Arthur Masuaku is gestart door ons medisch team.”

You may also like

Laat een reactie achter