Home SüperligFenerbahce Zwaar schema voor Fenerbahce: Eerst derby, dan beslissende wedstrijd in de Conference League

Zwaar schema voor Fenerbahce: Eerst derby, dan beslissende wedstrijd in de Conference League

door Gökhan

De huidige koploper van de Trendyol Süper Lig, Fenerbahce, staat een moeilijke week te wachten. De Turkse bekerwinnaar speelt eerst op zaterdag 9 december uit tegen de stadsgenoot Besiktas en wil in het Tüpras-stadion de eerste plaats in de competitie verdedigen.

De tegenstander, echter, met een nieuwe coach en een nog nieuwere raad van bestuur, hoopt ook op een sportieve reactie en wil eindelijk weer op het goede spoor komen. Er wordt verwacht dat de Zwart-Witten het de gasten uit Kadiköy voor hun eigen fans onder alle omstandigheden moeilijk zullen maken. Het team van trainer Ismail Kartal zal er alles aan moeten doen om de eerste plaats in de competitie niet te verliezen door mogelijk puntenverlies. Het belooft een slopende wedstrijd te worden bij het Dolmabahce-paleis.

Conference League: Confrontatie in Groep H

Slechts enkele dagen later, op donderdag 14 december, volgt dan eindelijk de laatste groepswedstrijd in de UEFA Europa Conference League. Nadat “Fener” was begonnen met drie overwinningen uit drie wedstrijden en lange tijd de Groep H leidde, verloren de Geel-blauwen niet alleen de eerste plaats, maar vielen ze na twee recente nederlagen terug naar de derde plaats en moeten ze nu zelfs vrezen voor het doorgaan, nadat ze lang hadden gehoopt op groepswinst en directe plaatsing voor de achtste finales zonder tussenronde tegen een van de derden uit de UEFA Europa League. Fenerbahce moet Spartak Trnava in het thuisstadion Ülker absoluut verslaan, alleen dan is Fenerbahce zeker door.

Uitstekende uitgangspositie nu riskante algehele situatie

Bij een gelijkspel is men afhankelijk van hulp van FC Nordsjaelland, die in dat geval Ludogorets Razgrad beslist moet verslaan in het parallelle spel. Want bij gelijktijdig gelijkspel en gelijkspel tussen Fenerbahce en Razgrad heerst er in het directe onderlinge resultaat (3-1, 0-2) gelijkstand, maar Razgrad heeft een beter doelsaldo en zou dus samen met de Denen doorgaan. Als Fenerbahce gelijkspeelt en Nordsjaelland verliest van Razgrad, gaan ook Razgrad en Nordsjaelland door, omdat de Scandinaviërs het onderlinge resultaat tegen Fenerbahce hebben gewonnen (6-1, 1-3). Als Fenerbahce thuis verliest, eindigt het Europese seizoen voor de Turken voortijdig, tenzij Razgrad niet voldoende hoog verliest tegen Nordsjaelland voor het doelsaldo. Daarom is alles behalve een thuisoverwinning uiterst riskant als je wilt doorgaan in de Conference League en in Europa wilt “overwinteren”.

You may also like

Laat een reactie achter