Home SüperligTrabzonspor Wedstrijdverslag: Trabzonspor verliest oefenwedstrijd met 1-3 van AEK Athene

Wedstrijdverslag: Trabzonspor verliest oefenwedstrijd met 1-3 van AEK Athene

door Gökhan

Trabzonspor lijdt 1-3 nederlaag in vriendschappelijk duel tegen AEK Athene

Trabzonspor zet zijn seizoensvoorbereiding voort. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Griekse club AEK Athene leden de bordeauxrood-blauwen een 1-3 nederlaag in het Senol Günes Sportcomplex in Akyazi. De gasten namen in de eerste helft de leiding met doelpunten van Levi Garcia in de 31e minuut en Niclas Eliasson in de 41e minuut, waarmee ze op een 2-0 voorsprong kwamen. In de tweede helft verkleinde Trabzonspor de achterstand tot 1-2 dankzij een goal van spits Maxi Gomez in de 55e minuut. In de 75e minuut zorgde Tom van Weert voor de eindstand van 3-1. Levi Garcia in de 68e minuut en Anastasios Bakasetas in de 82e minuut slaagden er niet in om uit toegekende strafschoppen te scoren.

Pech met blessures bij Kroatische nieuwkomers

Naast de teleurstellende nederlaag werd Trabzonspor ook geconfronteerd met een blessure van nieuwkomer Filip Benkovic. De Kroaat kreeg tijdens een duel een klap in het gezicht en moest het spel staken. De 26-jarige centrale verdediger werd naar het ziekenhuis gebracht met verdenking van een gebroken neus en een kneuzing van het jukbeen. Dit zou al de tweede ernstige blessure zijn bij een nieuw aangetrokken speler van Trabzonspor, na zijn landgenoot Mislav Orsic. Hoe lang Benkovic buiten spel zal staan, is momenteel nog onduidelijk en zal afhangen van medische onderzoeken en resultaten.