Home SüperligTrabzonspor Trabzonspor wint topper tegen Besiktas met 3-0

Trabzonspor wint topper tegen Besiktas met 3-0

door Gökhan

Trabzonspor 3 - 0 Besiktas

In de topper van de vijfde speeldag van de Trendyol Süper Lig aan de Zwarte Zee stonden Trabzonspor en Besiktas tegenover elkaar in het Papara Park. Uiteindelijk hadden de bordeauxrode gastheren een duidelijke overwinning van 3-0 en slaagden ze erin om na vijf opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer te winnen van hun tegenstander aan de Bosporus.

In de eerste helft controleerde Besiktas het balbezit en voltooide bijna drie keer zoveel succesvolle passes als de gastheren, maar creëerde slechts weinig gevaarlijke momenten in de eerste 45 minuten. In de 19e minuut stuurde Salih Ucan de bal knap naar voren naar Cenk Tosun, maar Trabzonspor-keeper Ugurcan Cakir was op zijn hoede en snelde uit zijn doel om de bal met zijn voet weg te werken. Tien minuten later lanceerde Trabzon een snelle aanval via Enis Bardhi, die goed aan het seizoen was begonnen. De Noord-Macedoniër trok de bal terug aan de linkerkant en plaatste hem in het strafschopgebied, waar nieuwkomer Paul Onuachu (29e minuut) volledig vrij kon koppen en meteen in zijn eerste wedstrijd scoorde.

Rashica had een slechte dag

Na de 1-0 voor Trabzon ging het zoals voorheen verder. Besiktas probeerde de wedstrijd te controleren, maar creëerde geen dwingende kansen. Na een hoekschop schoot Gedson Fernandes (38e minuut) hard van links in het strafschopgebied, maar de verdediging kon de bal net op tijd blokkeren voordat het echt gevaarlijk werd. Maar Valentin Rosier (41e minuut) zorgde voor gevaar na een lange uittrap van BJK-doelman Mert Günok. De Fransman wipte de bal over Cakir aan de rand van het strafschopgebied, en hij had de bal naar het lege doel kunnen sturen, maar uitgerekend teamgenoot Milot Rashica nam de bal van Rosier’s voet en verijdelde de goede kans op de gelijkmaker, wat zich meteen wreekte.

Bakasetas profiteert van onoplettendheid in de BJK-verdediging en scoort uit een vrije trap

In de tegenstoot moest Rosier Edin Visca aan de rechterflank tegenhouden, maar hij kon dat alleen doen met een overtreding, waardoor er een vrije trap werd gegeven. Zoals bekend, een taak voor Anastasios Bakasetas (41e minuut). De Griek zag dat de korte paal niet was gedekt en schoot vanuit een extreem scherpe hoek hard en scoorde de 2-0, waarbij Günok, noch Tosun, noch de rest van de verdediging van Besiktas er goed uitzag.

Bijna had het nog een keer geklonken in het doel van de gasten. Twee BJK-spelers belemmerden elkaar en konden de bal niet wegwerken. Nieuwkomer Batista Mendy schoot van ver en creëerde een geweldige kans die tegen de lat ontplofte. Hierdoor bleef het in de eerste helft 2-0 voor Trabzonspor.

Onuachi geblesseerd - Colley's doelpunt wordt niet toegekend

Aan het begin van de tweede helft kon de doelpuntenmaker van de 1-0, Onuachu, vanwege een blessure niet verder spelen en werd hij vervangen door Enis Destan. In de 56e minuut gaf Visca een briljante steekpass naar de ingevallen Mahmoud Trezeguet. De Egyptenaar rende alleen op het doel van Besiktas af, maar faalde in de afwerking en miste de beslissende treffer. Slechts twee minuten later voerde Besiktas een standaardsituatie uit. In het strafschopgebied klampte Eren Elmali zijn tegenstander Omar Colley (58e minuut) vast, die Elmali bij de keel greep om zich los te maken. De bal belandde precies voor de Gambiaanse verdediger, die onmiddellijk met links schoot en het vermeende aansluitingsdoelpunt scoorde. Maar scheidsrechter Volkan Bayarslan gaf aan dat het een overtreding was en keurde het doelpunt niet goed.

Visca beslist de wedstrijd

Kort daarna voerde Trabzon na een onnodig balverlies van Rashica een snelle tegenaanval uit over de linkerkant met Trezeguet, die de bal naar de meegelopen Visca (61e minuut) speelde. Visca had geen problemen voor het doel en schoof de beslissende 3-0 binnen. Besiktas kon zich niet meer herstellen van deze tegenvaller, en Trabzonspor bracht de wedstrijd zonder problemen over de tijd. Met de derde overwinning van het seizoen in de vijfde competitiewedstrijd staat de club uit de Zwarte Zee nu op negen punten, terwijl Besiktas na de eerste nederlaag van het seizoen in de vierde wedstrijd op zeven punten blijft.

Opstellingen

Trabzonspor: Cakir – Aydin, Benkovic, Baniya, Elmali (72e Larsen) – Mendy, Bakasetas, Bardhi (85e Fountas), Ömür (46e Trezeguet), Visca (72e Özdemir) – Onuachu (47e Destan)

Besiktas: Günok – Rosier, Uysal, Colley, Bulut (46e Masuaku) – Hadziahmetovic, Ucan (80e Zaynutdinov), Fernandes – Rashica (67e Ghezzal), Rebic (46e Muleka), Tosun (46e Aboubakar)

Doelpunten: 1-0 Onuachu (29e), 2-0 Bakasetas (41e), 3-0 Visca (61e)

Gele kaarten: Mendy, Elmali, Destan, Bakasetas (Trabzonspor) – Rosier (Besiktas)