Home SüperligFenerbahce Fenerbahce blijft ongeslagen en wint van Antalyaspor met 3-2

Fenerbahce blijft ongeslagen en wint van Antalyaspor met 3-2

door Gökhan

Fenerbahce 3 - 2 Antalyaspor

Op de vijfde speeldag van de Trendyol Süper Lig kwam Fenerbahce terug van een tijdelijke achterstand tegen Bitexen Antalyaspor en won uiteindelijk met 3-2, maar had aanvankelijk moeite met het team van coach Nuri Sahin.

Meteen aan het begin van de wedstrijd raakte Fenerbahce in de problemen. In de vijfde minuut moest Serdar Aziz een schot van Erdogan Yesilyurt van de doellijn halen, nadat Sander van de Streek de bal nog met de hak had aangeraakt en de richting van de bal veranderde. In dezelfde minuut moest nieuwkomer Cengiz Ünder de wedstrijd vanwege een blessure verlaten en werd vervangen door Irfan Can Kahveci. Kort daarna kregen de gasten hun eerste kans. Dusan Tadic nam een hoekschop die bij Edin Dzeko (10e minuut) belandde. De kopbal van de Bosniër ging echter over de lat.

Nieuwkomer Buksa met debuutdoelpunt

In de 31e minuut werd Antalyas’ Erdal Rakip in het middenveld neergehaald door een tegenstander. Omdat de bal echter bij van de Streek terechtkwam, besloot scheidsrechter Halil Umut Meler om voordeel te geven en liet het spel doorgaan. In het verdere verloop van de tegenaanval belandde de bal bij RC Lens-huurling Adam Buksa, die de bal na een pass van van de Streek aannam en van afstand met links schoot om de 1-0 voor de gasten van de Middellandse Zee te scoren.

Fenerbahce kan vertrouwen op Dzeko

Enkele minuten later had van de Streek na een voorzet van Bünyamin Balci een veelbelovende kopkans, maar de bal zeilde voorbij het doel van de gastheren en ging over de achterlijn. In de blessuretijd van de eerste helft bracht de herstelde Ferdi Kadioglu vervolgens de bal het vijandelijke zestienmetergebied in. Daar verlengde Serdar Aziz de bal met het hoofd naar de verre paal, waar Dzeko op de loer lag en ook met het hoofd de 1-1 gelijkmaker scoorde. Er was een VAR-controle om te zien of er buitenspel was, maar het doelpunt werd toegekend, zodat de eerste helft eindigde met 1-1. Voor de 131-voudig Bosnische international was dit zijn vierde doelpunt van het seizoen in de vierde competitiewedstrijd.

Kahveci brengt Fenerbahce op voorsprong

Aan het begin van de tweede helft bleek Kahveci dan een invloedrijke wisselspeler te zijn. In de 56e minuut kwam de 28-jarige middenvelder na een assist van Dzeko in het strafschopgebied naar voren en benutte deze kans om Fenerbahce met 2-1 op voorsprong te brengen. Maar in de 64e minuut sloeg Antalya terug. De net ingevallen Sagiv Yehezkel bediende zijn teamgenoot Buksa in het strafschopgebied met een voorzet. De Pool benutte de kans perfect en scoorde met een linkerschot laag in de linkerhoek om de stand op 2-2 te brengen en zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken.

Szymanski maakt het winnende doelpunt - Club uit Kadiköy behoudt ongeslagen status

In de 73e minuut probeerde de schotvaardige Sebastian Szymanski het met een afstandsschot, maar Antalyas-keeper Helton Leite pareerde moeiteloos. De voorzet met een lange bal kwam opnieuw van Dzeko. Maar slechts enkele minuten later deed Szymanski het beter (80ste minuut) en plaatste de bal na een hoekschop van Kahveci met een schot vanaf de rechterkant van het strafschopgebied in de linkerbovenhoek en scoorde prachtig de winnende treffer van 3-2. Met deze overwinning behaalt Fenerbahce ook in de vierde competitiewedstrijd drie punten en neemt opnieuw de leiding in de Turkse competitie met een foutloze score van twaalf punten. Antalya blijft echter zonder overwinning en blijft op drie punten staan.

Opstellingen

Fenerbahce: Livakovic – Osayi-Samuel, Aziz, Becao, Kadioglu – Zajc (70e Crespo), Fred, Ünder (5e Kahveci), Szymanski (89e Djiku), Tadic (89e Kent) – Dzeko

Bitexen Antalyaspor: Leite — Balci (85e Assombalonga), Sari, Toprak, Vural — Saric, Rakip (71e Safuri), Yesilyurt (58e Yehezkel), Van de Streek, Larsson — Buksa

Doelpunten: 0-1 Buksa (31e), 1-1 Dzeko (45+1e), 2-1 Kahveci (56e), 2-2 Buksa (64e), 3-2 Szmanski (80e)

Gele kaarten: Becao, Osayi-Samuel, Crespo (Fenerbahce) – Toprak, Yesilyurt, Yehezkel (Antalyaspor)