Home SüperligFenerbahce Szymanski, Djiku en Kadioglu: “We willen zo doorgaan” – Kartal wil de concentratie hoog houden

Szymanski, Djiku en Kadioglu: “We willen zo doorgaan” – Kartal wil de concentratie hoog houden

door Gökhan

Fenerbahce 4 - 0 Basaksehir

Na de overtuigende 4-0 overwinning in de Istanbulse derby tegen RAMS Basaksehir (zie samenvatting) en de 13e opeenvolgende overwinning in competitiewedstrijden, sprak Fenerbahce-trainer Ismail Kartal met “beIN SPORTS”: “We hielden een bespreking in de rust en vertelden de spelers dat we geconcentreerd moeten doorgaan en dat we het vierde, vijfde of zelfs zesde doelpunt moeten maken, en dat we ons eigen spel moeten spelen. Ik kijk niet terug naar de 13 overwinningen op rij. In voetbal is er een vandaag en een morgen. De belangrijkste wedstrijd voor ons is de volgende wedstrijd die voor ons ligt. Zo zal het doorgaan tot het einde van het seizoen.”

Matchplan werkt

Kartal vervolgde: “We hadden een plan. In de eerste 30 minuten deden de spelers precies wat we wilden. We stonden met 3-0 voor. In onze rustbespreking zei ik dat we ons eigen spel moeten spelen, de tegenstander serieus moeten nemen en moeten proberen het vierde, vijfde of zelfs zesde doelpunt te maken. Ze probeerden hetzelfde te doen. Over 3 dagen hebben we een belangrijke wedstrijd, en daar hebben we ook aan gedacht. Fenerbahçe domineerde de wedstrijd van begin tot eind. We wonnen met 4-0 en haalden 3 punten. We dragen deze overwinning op aan onze geweldige fans voor hun steun aan het team.”

Verdediging als sleutel tot succes

De 62-jarige coach benadrukte ook het belang van een sterke verdediging: “Als je in het voetbal een wedstrijd wilt winnen, mag je geen doelpunten tegen krijgen. Als je kampioen wilt worden, moet je minder doelpunten tegen krijgen. We kenden de kwaliteiten van (Rodrigo) Becao en (Alexander) Djiku toen we aan het begin van het seizoen onze keuzes maakten. Het is belangrijk om Samet (Akaydin) en Serdar (Aziz) te hebben en dat ze zich aan dit duo aanpassen. Jayden (Oosterwolde) heeft grote vooruitgang geboekt, dat geldt ook voor (Bright) Osayi-Samuel. Ze kennen de situatie van Ferdi (Kadioglu). We kunnen Mert Müldür geen echte kans geven, wat ik graag zou willen doen. Over het algemeen werken we goed samen. We hebben een coherente verdedigingslinie.”

Basaksehir-coach Atan vraagt om geduld

Basaksehir-trainer Cagdas Atan beoordeelde de duidelijke nederlaag als volgt: “Bij de clubs waar we eerder hebben gewerkt, hebben we ons nooit verontschuldigd. We hebben geprobeerd om met de middelen die tot onze beschikking staan een prestatie te leveren. Het succes dat we daar hebben behaald, heeft ons tot trainer van Basaksehir gemaakt. We hebben gespeeld tegen twee sterke teams in de competitie, zowel wat betreft de kwaliteit van de selectie als de vorm. We bevinden ons in een soort overgangsfase voor deze wedstrijd. Het zal tijd kosten om het juiste spel te vinden, maar het is erg belangrijk om in dit proces punten te pakken. Nu is het tijd om te herstellen. Voor ons begint de competitie op maandag. We willen een reeks overwinningen neerzetten, vooral met overwinningen in de wedstrijden in Anatolië.”

Szymanski, Djiku en Ferdi aan het woord

Sebastian Szymanski: “Ik heb al veel van zulke schoten van Alexander Djiku gezien. Zijn doelpunt was voor mij geen verrassing. Ik feliciteer hem. We moesten de wedstrijd beginnen met het gevoel dat we thuis speelden. We hebben geen gemakkelijke kansen weggegeven en binnen 30 minuten een doelpunt gescoord. Uiteindelijk hebben we drie geweldige punten gepakt, de sfeer was geweldig. We zijn erg tevreden. We zullen zo doorgaan.”

Alexander Djiku: “Ik ben erg blij, ik heb mijn eerste doelpunt voor Fenerbahce gescoord. We zijn de wedstrijd goed begonnen. Ik heb het schieten in de training geoefend, ik kan zulke doelpunten maken. We waren als team goed, onze beste prestatie was in deze wedstrijd. We hebben Basaksehir problemen bezorgd. Na de doelpunten hebben we de wedstrijd onder controle gehouden. Iedereen in het team is erg tevreden. De fans waren geweldig. Zo willen we doorgaan.”

Ferdi Kadioglu: “Hoe meer ik ren, hoe meer ik Fenerbahce kan helpen. Er heerst een geweldige sfeer in het team, er zijn veel goede spelers. Er is een goede geest. We willen zo doorgaan.”

You may also like

Laat een reactie achter