Home Süperlig Süper Lig zaterdag: Overwinningen voor Rize, Adana en Kayseri

Süper Lig zaterdag: Overwinningen voor Rize, Adana en Kayseri

door Gökhan

Kayserispor 2 - 0 Gaziantep

Zelfs na de vijfde speeldag van de Trendyon Super Lig en ondanks de trainerswissel van Cagdas Atan naar Recep Ucar blijft Mondihome Kayserispor ongeslagen. De centraal-Anatolische ploeg versloeg Gaziantep FK, dat ook een nieuwe hoofdcoach, Marius Sumudica, aan de zijlijn heeft, met 2-0 dankzij twee doelpunten van Mame Thiam, en komt na de tweede overwinning van het seizoen en drie gelijke spelen op negen punten, terwijl Antep na vijf wedstrijden puntloos blijft. Na een overtreding van Marko Jevtovic op Ali Karimi in de vijfde minuut bracht Thiam (6e minuut) de gastheren in het RHG Enertürk Enerji Stadion al vroeg op voorsprong via een strafschop. Na een kopbal van Talha Sariarslan scoorde Thiam in de 88e minuut uiteindelijk de eindstand van 2-0.

Rizespor keert het spel in Konya binnen drie minuten om Voor nieuwkomer Caykur Rizespor verloopt het seizoen tot nu toe uiterst positief. De “Teestädter” vierden een 2-1 uitoverwinning op TÜMOSAN Konyaspor. Het team van trainer Ilhan Palut draaide een achterstand in de slotfase binnen drie minuten om naar de overwinning. Konya ging na een standaardsituatie van Guilherme en het doelpunt van Ugurcan Yazgili uit korte afstand in de 34e minuut met 1-0 aan de leiding. Deze stand bleef tot de 89e minuut staan. Soner Dikmen (87e minuut) veroorzaakte een strafschop door een overtreding te maken op Martin Minchev, die Gustavo Sauer benutte om de 1-1 gelijkmaker voor Rize te scoren. Slechts 180 seconden later leverde nieuwkomer Jonjo Shelvey een lange bal af aan de eveneens nieuwe Adolfo Gaich (90+2e minuut), die in de blessuretijd rechtsonder scoorde en het winnende doelpunt van 2-1 voor Rizespor maakte.

Nieuwkomer Niang scoort tweemaal voor Adana Yukatel Adana Demirspor behaalde intussen een duidelijke overwinning tegen nieuwkomer Pendikspor. Zomeraanwinst M’Baye Niang (15e minuut) maakte na een kwartier de 1-0 na een voorzet van Kevin Rodrigues, maar het doelpunt werd pas toegekend na ingrijpen van de videoscheidsrechter. In de 41e minuut verhoogde “ADS” de voorsprong naar 2-0. Opnieuw was Niang de doelpuntenmaker, die na een hoekschop van Jonas Svensson in het strafschopgebied op de juiste plek stond en van dichtbij scoorde voor zijn tweede doelpunt van de dag. Het laatste doelpunt werd gescoord door middenvelder Emre Akbaba met een afstandsschot in de 88e minuut. Het was opnieuw Svensson die de assist verzorgde. Na vier gespeelde wedstrijden, met twee overwinningen en twee gelijke spelen, staat Adana nu op acht punten, terwijl Pendik na vijf wedstrijden, met drie gelijke spelen en twee nederlagen, op drie punten blijft.

Rizespor 2 - 1 Konyaspor

Adana Demirspor 3 - 0 Pendikspor