Home SüperligFenerbahce Fenerbahce wil winnende reeks tegen Antalyaspor voortzetten en de koppositie heroveren

Fenerbahce wil winnende reeks tegen Antalyaspor voortzetten en de koppositie heroveren

door Gökhan

Fenerbahce - Antalyaspor

Op zondag zullen de Turkse bekerwinnaars Fenerbahce en Bitexen Antalyaspor elkaar ontmoeten in Kadiköy als onderdeel van de vijfde speeldag van de Trendyol Süper Lig. De wedstrijd in het Ülker Stadion begint om 16.00 uur (Midden-Europese tijd). De scheidsrechter voor de wedstrijd, die live wordt uitgezonden op “BeIN SPORTS 1”, is Halil Umut Meler.

“Fener” is vlekkeloos aan het seizoen 2023/24 begonnen en heeft tot nu toe alle negen officiële wedstrijden gewonnen, inclusief de eerste drie wedstrijden in de competitie. Met een overwinning op de “Schorpioenen” uit de Middellandse Zee zou het team van trainer Ismail Kartal de leiding in de ranglijst heroveren. Fenerbahce moet het stellen zonder de geschorste Ismail Yüksek en de geblesseerde Bartug Elmaz. Er wordt verwacht dat Emre Mor en Ferdi Kadioglu na hun blessures terugkeren in de wedstrijdselectie. Bovendien zou nieuwkomer Dominik Livakovic zijn debuut kunnen maken in het doel van Istanbul.

55e ontmoeting: De statistieken

Antalya met personeelsproblemen Bij Antalya, dat nog steeds wacht op zijn eerste seizoenszege en in vier wedstrijden drie gelijke spelen en een nederlaag heeft behaald, ontbreken Zymer Bytyqi en Jakup Kaluzinski vanwege blessures. Bovendien moet hoofdcoach Nuri Sahin om familieredenen afzien van het inzetten van Naldo, terwijl er ook vraagtekens zijn bij de inzet van Ufuk Akyol en Gerrit Holtmann. Tot nu toe waren er 54 ontmoetingen in de competitie tussen de twee clubs. Fenerbahce won 35 keer in het verleden. Antalya behaalde daarentegen acht overwinningen. Elf keer werden de punten gedeeld. Het doelsaldo staat op 97-45 ten gunste van Fenerbahce. In 27 wedstrijden in Istanbul verlieten de geel-blauwe gastheren het veld 22 keer als winnaar. Antalya heeft tot nu toe drie uitoverwinningen in Kadiköy behaald, waarvan de laatste tien vergelijkingen zijn. Daarnaast waren er twee gelijke spelen.

Vermoedelijke opstellingen Fenerbahce: Livakovic – Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Kadioglu – Yandas, Fred, Szymanski, Ünder, Tadic – Dzeko

Bitexen Antalyaspor: Leite – Balci, Toprak, Sari, Güray – Saric, Akyol, Van de Streek, Holtmann, Larsson – Buksa

You may also like

Laat een reactie achter