Home SüperligGalatasaray Galatasaray verslaat Samsunspor met 4-2 in het RAMS park

Galatasaray verslaat Samsunspor met 4-2 in het RAMS park

door Gökhan

Galatasaray 4 - 2 Antalyaspor

Op de vijfde speeldag van de Trendyol Süper Lig behaalde kampioen Galatasaray een comfortabele 4-2 thuisoverwinning op promovendus Yilport Samsunspor in het kader van hun missie om hun titel te verdedigen. Na vier wedstrijden verhoogde Galatasaray hun puntenaantal naar tien punten, waardoor ze voorlopig de leiding in de Turkse competitie overnamen vanwege een beter doelsaldo. Samsun blijft echter steken op één punt uit vier wedstrijden en blijft wachten op hun eerste overwinning van het seizoen. De held van de dag bij de derde overwinning van het seizoen voor de “Lions” uit Istanbul was Kerem Aktürkoglu met twee doelpunten en een assist. Al in de zevende minuut bracht de 22-voudig Turks international zijn team op voorsprong met een rechtse schot vanuit het midden van het strafschopgebied, dat onderaan links in het net belandde.

Aktürkoglu met dubbele treffers – Bardakci opnieuw met het hoofd In de 15e minuut hadden de gasten van de Zwarte Zee pech toen Landry Dimata na een voorzet van Marc Bola van dichtbij alleen de lat raakte. In plaats van de gelijkmaker zag Samsun in de 29e minuut het 2-0 voor Galatasaray. Opnieuw was Aktürkoglu de doelpuntenmaker, die een voorzet van Dries Mertens benutte met een geplaatst schot laag rechts. Voor de rust zorgde de bekende Abdülkerim Bardakci (42e minuut), altijd gevaarlijk bij standaardsituaties, voor de vermeende vroegtijdige beslissing. De oprukkende centrale verdediger scoorde met een kopbal na een hoekschop van Aktürkoglu de 3-0 voor de thuisploeg, die kort daarna met een geruststellende voorsprong de kleedkamer inging.

Samsun komt nog even terug, maar Icardi maakt hoop kapot Maar na de rust maakte Samsun de wedstrijd gedurende 15 minuten weer even spannend. Direct na de aftrap scoorde Landry Dimata met een afstandsschot de aansluitingstreffer van 1-3 en gaf de gasten hoop op een comeback. Dit gevoel werd in de 60e minuut versterkt toen Carlo Holse een vrije trap benutte om de score tot 2-3 te brengen. De bal werd door de hand van Bardakci onhoudbaar voor “Gala”-doelman Fernando Muslera van richting veranderd. Maar de opgewekte hoop kreeg in de 67e minuut een definitieve klap. De debutant Hakim Ziyech haalde hard uit van buiten het strafschopgebied en Mauro Icardi veranderde bewust de richting van de bal met zijn hoofd, zodat Samsun’s doelman Okan Kocuk geen kans meer had om de bal te stoppen, die in de linkerbovenhoek belandde. De 4-2 zou tot het laatste fluitsignaal standhouden en Galatasaray zou drie punten veiligstellen.

Opstellingen Galatasaray: Muslera – Boey, Nelsson, Bardakci, Angelino – Torreira (86e Ayhan), Demirbay (75e Ndombele), Mertens (62e Yilmaz), Tete (46e Ziyech), Aktürkoglu (86e Dervisoglu) – Icardi

Yilport Samsunspor: Kocuk – Schindler (83e Gümüskaya), Cift, Van Drongelen, Bola – Aydogdu (46e Celik), Tait (83e Kara), Holse, Fofana (71e Laura), Kilinc (83e Nanu) – Dimata

Doelpunten: 1-0 Aktürkoglu (7e minuut), 2-0 Aktürkoglu (29e minuut), 3-0 Bardakci (42e minuut), 3-1 Dimata (46e minuut), 3-2 Holse (60e minuut), 4-2 Icardi (67e minuut)

Gele kaarten: Nelsson (Galatasaray) – Cift, Tait, Bola (Samsunspor)