Home Nationaal elftal Stefan Kuntz: “Niemand beschermt de coach”

Stefan Kuntz: “Niemand beschermt de coach”

door Gökhan

Stefan Kuntz's eerste woorden na de verloren wedstrijd

Het nationale voetbalteam van Turkije heeft een voorbereidingswedstrijd tegen Japan met 4-2 verloren.

Na de wedstrijd sprak de bondscoach van het nationale team, Stefan Kuntz, over de nederlaag en de cruciale wedstrijd tegen Kroatië in de UEFA 2024-kwalificaties.

Kuntz zei over de nederlaag: “Fysiek gezien konden sommige van onze spelers niet concurreren met Japan. Ik ben blij dat we deze wedstrijd hebben gespeeld. Na de rust hebben we het goed gedaan. Het team liet zien dat we deze wedstrijd konden winnen. Na 3-2 hadden we nog een doelpunt kunnen scoren, we hadden kansen. Ik ben zowel teleurgesteld als blij. Wat ik tijdens deze wedstrijd heb gezien, zal me veel beter voorbereiden op de wedstrijd tegen Kroatië.”

Hij voegde eraan toe: “Afgezien van positieve resultaten, krijg ik geen steun in moeilijke tijden. Het was erg heet vandaag. Maar we zagen dat sommige spelers niet de tactische loopacties maakten. Ik begrijp wat de fans zeggen, net zo goed als ik Turks ken. Niemand beschermt de coach. De coach wordt voortdurend in twijfel getrokken, altijd een vraagteken. Maar ik kan zeggen dat dat niet het belangrijkste is.”

Kuntz sprak ook over een positief aspect van zijn management, namelijk het op het juiste moment inzetten van jonge spelers. Hij zei: “Als mensen iets positiefs over de coach willen zeggen, kan dat zijn dat hij weet wanneer hij jonge spelers moet opstellen. Hetzelfde gebeurde met Arda Güler. We hebben hem op het juiste moment laten spelen en het heeft zich op een geweldige manier uitbetaald.”

Ten slotte sprak Kuntz over de jonge spits Bertuğ Yıldırım, die in de laatste twee wedstrijden voor het nationale team twee doelpunten scoorde. Hij concludeerde de persconferentie met de woorden: “Als we het met iets positiefs kunnen afronden, kunnen we zeggen dat Bertuğ de beste speler was in de wedstrijden die we hebben gespeeld.”

You may also like

Laat een reactie achter