Home Europa Okan Buruk trots op strijdlust – Ziyech Man of the Match!

Okan Buruk trots op strijdlust – Ziyech Man of the Match!

door Gökhan

Okan Buruk trots op spelers

Na de sterke comeback en de dubbele comeback bij het 3-3 gelijkspel in de UEFA Champions League tegen Manchester United (zie samenvatting) was Galatasaray-coach Okan Buruk trots op de strijdlust die zijn team had getoond:

Het spel ontwikkelde zich een beetje als Russische roulette. Ik dacht dat we konden winnen. Opnieuw was de eerste bal in ons doel. We hebben drie doelpunten tegen gekregen. We hadden kunnen winnen of verliezen. Het was mooi om te zien dat veel mensen ons spel en daarmee het Turkse voetbal hebben gevolgd. Galatasaray verdient veel lof. Davinson Sanchez was erg belangrijk voor ons. Zijn afwezigheid heeft onze plannen veranderd. De situatie zonder Davinson was moeilijk voor ons.

Buruk kijkt vooruit naar "groepsfinale" in het Parken Stadion

Buruk vervolgt: “Het spijt ons dat we niet konden winnen, maar het is ook belangrijk om niet te verliezen. We hadden een heel ander resultaat kunnen behalen. We hadden een penaltypositie. De buitenspelpositie die zich voordeed in de wedstrijd tegen Bayern. Daar werd het doelpunt tegen ons gegeven zonder halfautomatisch buitenspelcontrolesysteem. Als we naar de prestaties van de scheidsrechter kijken, was dat heel goed voor de tegenstander. Het had een invloed van vijf tot tien procent op ons. Ik denk dat we, gezien het niveau van het team, een goede prestatie hebben geleverd, met onze druk, ons aanvallende spel, het balbezit. Het Parken Stadion is belangrijk voor ons, daar hebben we de UEFA Cup gewonnen. Ik zal het hebben over de wedstrijd daarbinnen. De fans hebben met ons aangevallen en met ons verdedigd. Ze hebben ons ongelooflijk gesteund.

Ten Hag tevreden met prestaties en puntwinst

Manchester United-coach Erik ten Hag commentarieerde ondertussen het verloop van de wedstrijd en de uitkomst als volgt: “We hebben goed als team gespeeld, samen gewonnen en verloren. Er is zeker verbetering. Het team heeft gespeeld zoals ik wilde. Deze wedstrijd beviel me ook, ze hebben tot het einde hun best gedaan. Punten zijn hier belangrijk. Hakim Ziyech is een succesvolle speler en het is niet eenvoudig om hem te stoppen. Hij heeft extra vaardigheden. We moeten als team leren en onze fouten corrigeren. Het belangrijkste en waar ik gelukkig van word, is dat het team zich ontwikkelt en beter wordt. We zullen ons best doen om beter te worden. Ik ben zeer tevreden met de prestaties van al mijn doelmannen. Altay (Bayindir) raakt er langzaam aan gewend. Hij ziet Europese wedstrijden. Als hij zich blijft verbeteren, krijgt hij zeker de kans om te spelen. Hij bevindt zich in een ontwikkelingsproces. Hij moet geduldig zijn. Ik hoop dat we hem in de toekomst zullen verkiezen.

Hakim Ziyech Man of the Match

Kerem Aktürkoglu (linksbuiten, Galatasaray): “We hebben niet opgegeven en karakter getoond. Het belangrijkste was om niet te verliezen. We hebben onze kansen tot de laatste wedstrijd behouden. We willen winnen in Kopenhagen en de ronde overleven. Ik heb altijd gewacht op dit moment van het doelpunt en ik bedank Ziyech voor zijn pass.

Hakim Ziyech (rechtsbuiten, Galatasaray): “Ik ben erg blij dat ik tot Speler van de Wedstrijd ben gekozen. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Hoewel we niet hebben gewonnen, hebben we een zeer goede prestatie geleverd. We hadden beter moeten zijn. Nu hebben we nog één laatste wedstrijd voor ons.

You may also like

Laat een reactie achter