Home SüperligGalatasaray Okan Buruk streeft naar een overwinning tegen Manchester United

Okan Buruk streeft naar een overwinning tegen Manchester United

door Gökhan

Na de 2-1 overwinning in de competitie tegen MKE Ankaragücü gaf Okan Buruk zijn mening over de wedstrijd: “(Wilfried) Zaha begon op het juiste moment en won vertrouwen. Tanguy Ndombele kreeg gisteren een tik op zijn voet, dus konden we hem niet inzetten. We hebben hem op de bank gezet, maar wilden geen risico nemen. Er zijn veel wedstrijden, we zullen altijd wisselingen doorvoeren. Ik hoop dat we kunnen voortbouwen op deze wedstrijd. Kerem Aktürkoglu speelde voor het eerst achter de spits, en ik denk dat hij positieve dingen heeft laten zien; hij is een belangrijke aanwinst voor ons. Zaha leverde een goede prestatie. Over het algemeen toonden alle spelers dezelfde concentratie en prestatie. Bovendien hebben onze fans ons aangemoedigd en gesteund. Over het algemeen was het een goede avond. We kwamen terug van een 0-1 achterstand, maar de wedstrijd had ook heel anders kunnen eindigen. We hebben veel records gebroken en belangrijke cijfers behaald voor dit seizoen; het was een morele boost voor ons. Natuurlijk zijn we een beetje vermoeid, zulke dingen gebeuren gedurende een lang seizoen. Over drie dagen hebben we een zeer belangrijke Champions League-wedstrijd. We hebben wat te veel energie verbruikt, maar de morele aspecten zullen voor ons belangrijker zijn.”

Galatasaray zal spelen voor de overwinning tegen Manchester

Met betrekking tot het aanstaande UEFA Champions League-duel met Manchester United zei de 49-jarige coach het volgende: “We zullen ons plan en programma voor deze wedstrijd opstellen. Tegen wie zullen we spelen, hoe zullen we beginnen, hoe zullen we doorgaan? Daar zullen we ons plan voor maken. Galatasaray speelt elke wedstrijd om te winnen. We hebben geen andere gedachte dan winnen. Na Champions League-wedstrijden ben je vaak vermoeid. Galatasaray speelt goed. Mijn spelers hebben in alle wedstrijden gedomineerd die ze hebben gespeeld. We hebben veel potentieel. Ik heb altijd gezegd dat we tijd nodig hebben, omdat veel spelers pas laat bij onze selectie zijn gekomen. We gaan succesvol verder door te winnen. Ik zie en weet dat we succesvol zijn. Soms zeggen mensen tegen me: ‘Maak je geen zorgen. We hebben de wedstrijd met 3-0 gewonnen,’ en dat zeggen ze tegen me. Ik ben zeker van het spel dat we spelen, mijn team, onze club en onze gemeenschap. Vorig jaar hebben we hetzelfde meegemaakt. Dit kan ook een plan zijn om Galatasaray te stoppen. Het kan worden gedaan door Galatasaray-fans en niet-Galatasaray-fans.”

Kafkas overtuigd van goed werk bij Ankaragücü

Aan de andere kant sprak Ankaragücü-coach Tolunay Kafkas na de nederlaag als volgt: “Mijn spelers hebben een goede strijd geleverd. Het is niet eenvoudig. Er zijn twee teams die bovenaan de competitie staan. In de eerste helft hebben we te veel fouten gemaakt in de passing. In de tweede helft hebben we ons aangepast, en ons plan werkte. Toen moesten we het spel meer onder controle krijgen. Ik bedank mijn spelers; ik ben trots op hun inzet. Er is niets dat me zorgen baart. Degenen die onder druk staan, zullen zich opwinden als ze geen brood mee naar huis kunnen nemen. Ik doe mijn werk goed en juist. Onze president heeft zijn deel gedaan. Teams hebben tijd nodig om zich aan te passen. Dit is onze zevende speeldag en de vijfde uitwedstrijd. Galatasaray en Fenerbahçe doen ook mee. We hebben ook tegen Adana Demirspor in Istanbul gespeeld. Ik geloof en vertrouw op mijn team; we zijn op de goede weg. Op dit moment hebben we zes punten uit zeven wedstrijden. Het speelschema is nu ook in ons voordeel veranderd. Er zijn wedstrijden die we kunnen winnen. Ik hoop dat we Ankaragücü zullen brengen waar het hoort.”

Davinson Sanchez vs Manchester United

Davinson Sanchez (centrale verdediger, Galatasaray): “We zijn blij met de overwinning. We maken momenteel een moeilijke fase door. In de competitie kunnen we niet de prestatie leveren die we willen. In wedstrijden waarin we het verschil moeten maken, kunnen we niet genoeg doelpunten maken. Maar de doelpunten zullen komen. Het team gelooft op dit moment in zichzelf. We zullen snel het spel laten zien dat onze fans zullen waarderen.” Sanchez zei met het oog op de Europese week dat Manchester United een zeer goede ploeg is en vervolgde: “We zullen tegen een wereldberoemd team spelen. Ze maken op dit moment geen goede fase door. We zullen daar naartoe gaan om punten te halen, en we zullen ons concentreren op het doorgaan in de Champions League.”

Sanchez vervolgde: “Voetbal is overal hetzelfde. Ik moet doorgaan zoals ik als speler ben. Ik moet me concentreren op wat er van me wordt gevraagd. Galatasaray is een van de belangrijkste teams in Europa. Daarom ben ik bij dit team gekomen en moet ik mijn best doen. Mijn teamgenoten op dezelfde positie zijn zeer goede spelers. Maar natuurlijk beslist de coach wie er zal spelen. Ik probeer mijn best te doen in de wedstrijden en tijdens de trainingen, want we hebben om de drie, vier dagen een wedstrijd. We zullen proberen onze fans elke keer blij te maken als we op het veld staan.”

You may also like

Laat een reactie achter