Home SüperligFenerbahce Niet te stoppen: Fenerbahce veegt met 5-0 over Rizespor heen

Niet te stoppen: Fenerbahce veegt met 5-0 over Rizespor heen

door Gökhan

Op de zevende speeldag van de Trendyol Süper Lig behaalde Fenerbahce een overtuigende 5-0 overwinning op Caykur Rizespor. Het was al de veertiende opeenvolgende overwinning voor de club uit Kadiköy. Hiermee heeft het team onder leiding van trainer Ismail Kartal tot nu toe alle competitiewedstrijden gewonnen en de koppositie in de competitie heroverd met het maximale aantal van 21 punten.

De Istanboelse ploeg begon met een vliegende start en stond al in de derde minuut op voorsprong. Na een pass van Dusan Tadic achter de vijandelijke verdediging benutte Sebastian Szymanski meteen de eerste kans van de wedstrijd en opende de score met 1-0 voor de thuisploeg. Voor de Pool was dit al zijn vijfde doelpunt van het seizoen in de competitie en zijn achtste doelpunt in veertien optredens dit seizoen. Slechts twee minuten later had de 24-jarige aanvallende middenvelder na voorbereidend werk van Edin Dzeko opnieuw een goede kans, maar dit keer slaagde hij er niet in om te scoren tegen Rize-doelman Gökhan Akkan.

Dzeko's doelpunt telt niet

In de 21e minuut miste Ismail Yüksek na een hoekschop een veelbelovende kans met een kopbal. De bal zeilde over de lat en ging over het doel. Kort daarna moest Dominik Livakovic voor het eerst serieus ingrijpen door een gevaarlijk schot van Dal Varesanovic (23) te pareren. In de 38e minuut scoorde Dzeko het vermeende 2-0 doelpunt, maar na VAR-ingrijpen werd het doelpunt geannuleerd omdat er voorafgaand aan de aanval een handsbal van Bright Osayi-Samuel was geconstateerd. In de 45e minuut miste Dzeko na een pass van Tadic het doel van de gasten maar net met een hard schot. Ook Tadic (45+4) miste het doel nipt in de blessuretijd. Met een 1-0 voorsprong gingen beide teams de rust in.

Doelpuntenfestijn in de tweede helft

Na de aftrap opnieuw een zeer vroeg doelpunt voor “Fener”. De momenteel in vorm verkerende Irfan Can Kahveci (47) kreeg de bal na een hoekschop voor de voeten in het zestienmetergebied en schoot de bal in het net voor 2-0. Dzeko (61) miste na een voorzet opnieuw een goede kans, maar slaagde er slechts 120 seconden later eindelijk in te scoren. De Bosniër werd in stelling gebracht door Kahveci en plaatste de bal hoog in de rechterhoek om de voorsprong uit te breiden naar 3-0. Hiermee staat de 131-voudig international (65 interlanddoelpunten) na zeven competitiewedstrijden op vijf doelpunten en drie assists voor het seizoen. Een indrukwekkende start voor de 37-jarige aanvaller in Turkije aan het begin van het seizoen. In de 75e minuut werd een schot van invaller Joshua King afgebogen door de verdediging en belandde bij Tadic, die de bal met links onderin het doel schoot om de score naar 4-0 te verhogen. De laatste goal werd gemaakt door King (90+3) in blessuretijd met een kopbal voor de eindstand van 5-0. De voorzet kwam van Mert Hakan Yandas.

Opstellingen

Fenerbahce: Livakovic – Osayi-Samuel (83. Müldür), Becao (68. Akaydin), Djiku, Kadioglu – Yüksek, Fred, Kahveci (68. King), Szymanski (77. Yandas), Tadic – Dzeko (77. Nayir)

Caykur Rizespor: Akkan – Sahin (75. Laine), Mocsi, Topcu, Höjer (46. Pehlivan) – Pala, Shelvey, Keser, Varesanovic (46. Olawoyin), Sauer (46. Zeqiri) – Minchev (67. Gaich)

Doelpunten: 1-0 Szymanski (3e minuut), 2-0 Kahveci (47e minuut), 3-0 Dzeko (62e minuut), 4-0 Tadic (75e minuut), 5-0 King (90+3e minuut)

Gele kaarten: King (Fenerbahce) – Sahin, Shelvey, Gaich (Rizespor)