Home SüperligGalatasaray Okan Buruk na gelijkspel in Kayseri: “Onze fans verwachten meer dan deze prestatie”

Okan Buruk na gelijkspel in Kayseri: “Onze fans verwachten meer dan deze prestatie”

door Gökhan

Na het enigszins teleurstellende 0-0 gelijkspel aan het begin van het Trendyol Süper Lig-seizoen 2023/24 tegen Mondihome Kayserispor (zoals gerapporteerd in het wedstrijdverslag), sprak Galatasaray-trainer Okan Buruk na de wedstrijd over het verloop en de uitkomst: 

“Zowel de blessures als het hete weer hadden een negatieve invloed op de spelers. Als we de hele wedstrijd bekijken, hadden we kwalitatief beter kunnen spelen. We hebben af en toe balverlies geleden, wat niet mag gebeuren gezien de kwaliteit in ons team. Maar ondanks alles moesten we vandaag met een overwinning eindigen. We wilden het seizoen beginnen met een overwinning. We begonnen met een elftal dat leek op het team dat we vier dagen geleden in de Champions League-kwalificatiewedstrijd hebben opgesteld. Hoewel we gedurende de hele wedstrijd duidelijke kansen hadden, waren er ook momenten waarop we de tegenstander de ruimte gaven. Onze tegenstander vocht tot de laatste minuut van de wedstrijd. De weersomstandigheden waren moeilijk, de temperatuur was erg hoog voor alle spelers. Dat heeft de wedstrijd af en toe bemoeilijkt.”

Buruk eist een betere prestatie om aan te knopen bij het succes van het vorige seizoen 

Buruk vervolgde: “Vooral dichtbij het doel van de tegenstander hadden we acties kunnen ondernemen die tot een duidelijker resultaat hadden kunnen leiden. Natuurlijk is het vandaag de eerste wedstrijd, we zijn een team dat zich nog in de opbouwfase bevindt. We hebben veel late spelers, we hebben spelers die voor het eerst spelen. Maar ondanks alles moesten we vandaag met een overwinning eindigen. Het spijt ons dat we niet hebben kunnen winnen. We zullen dinsdag nog een wedstrijd spelen. Daar hopen we de ronde te overleven en ons optimaal voor te bereiden op de wedstrijd tegen Trabzonspor komend weekend. We zullen in de volgende wedstrijd beter presteren. Ons doel is natuurlijk zowel deelname aan de Champions League als het herhalen van het kampioenschap van vorig jaar in de competitie. Daarom moeten we ons in deze wedstrijd verbeteren. Ook de Galatasaray-fans verwachten meer dan deze wedstrijd en prestatie. We zullen eerst de spelers en daarna ons spel verbeteren.”

Kayseri-coach Atan hoopt op opheffing van transferverbod

Cagdas Atan, de coach van Kayserispor, was ondertussen trots op de prestatie van zijn spelers: “Ik kan mijn spelers vandaag niet genoeg feliciteren. Ze hebben goed gespeeld en de hele wedstrijd lang gevochten. Galatasaray is een zeer goede counterpressing-ploeg. We hebben al met onze spelers gesproken, het gevaarlijkste moment voor ons is de eerste bal die we van de tegenstander winnen in ons eigen helft. We dachten dat we deze pass positief moesten gebruiken en hele goede passes moesten spelen. Dus hebben we veilig gespeeld en een goed passspel opgezet. Ik ben niet tevreden met ons speelveld. Vandaag hadden we met een veel betere passorganisatie betere passes kunnen spelen. Toch hadden we het nodige aantal kansen. We hebben de tegenstander niet te veel kansen geboden. In de 55-60 minuten van de wedstrijd hebben we Galatasaray goed afgeweerd, we hebben goed druk gezet. Ik had vandaag veel geblesseerde spelers op het veld. Ze hebben hard gevochten. Omdat we niet veel mogelijkheden hadden om te wisselen, zijn we begonnen met roteren op het veld. Mijn spelers hebben vandaag alles wat we hen hebben verteld, nauwgezet uitgevoerd. Ze hebben zich volledig aan de tactiek gehouden.”

Atan verklaarde ook dat hij hoopt dat het sinds vorig seizoen bestaande transferverbod binnenkort wordt opgeheven en het team versterkt kan worden: “We hebben mooie dromen. Sommige teams kunnen veel betere transfers doen dan wij. Maar wat we nodig hebben, is groepsdynamiek, eenheid en solidariteit. Hopelijk is deze club een touw aangereikt uit het moeras, en we zullen ons aan dat touw vasthouden en onszelf bevrijden uit het moeras. We willen ons pad vervolgen als een beter Kayserispor zonder problemen. We willen zo snel mogelijk dat het transferverbod wordt opgeheven en dat we actief kunnen worden op de transfermarkt. We weten dat het een moeilijke situatie is, er zijn bijna 50 dossiers en gevallen. We bevinden ons in een zeer moeilijke situatie, maar ons bestuur werkt er heel hard aan. Hopelijk hebben de andere spelers gelijk met hun eisen, maar als ze wat offers brengen, kunnen we de transferperiode openen.”

You may also like

Laat een reactie achter