Home SüperligGalatasaray Okan Buruk is tevreden – Galatasaray blijft doorgaan

Okan Buruk is tevreden – Galatasaray blijft doorgaan

door Gökhan

Galatasaray wint met 0-1 van Istanbulspor

Na de 1-0 overwinning in de uitgestelde wedstrijd tegen Istanbulspor (zie samenvatting), sprak Okan Buruk zich uit over de uitkomst van de wedstrijd:

“We begonnen zeer snel. We hadden problemen met het afmaken van kansen. We hadden veel doelpunten kunnen maken. Aan het begin van de tweede helft gaven we de tegenstander één of twee kansen. Anders domineerden we de wedstrijd. We hebben veel opeenvolgende wedstrijden gewonnen. Als we vroeg hadden gescoord, wilden we eigenlijk wat spelers sparen. Dat is ons niet gelukt, maar nu hebben we vijf wedstrijden op rij gewonnen.”

Reactie van Okan Buruk over de strafschop:

“Ik respecteer mijn spelers” Ook sprak de kampioenstrainer over de gemiste strafschop en rechtsback Sacha Boey: “Dit is iets wat ze al lange tijd onderling hebben besproken. Vandaag hebben ze het geprobeerd. Natuurlijk kan een strafschop gemist worden. Ik respecteer de verantwoordelijkheid die mijn spelers daar nemen. We horen dit al sinds vorig jaar. Ze hebben veel zelfvertrouwen. Strafschoppen kunnen worden genomen of niet. Ik sta achter mijn spelers en wil niet dat dit als gebrek aan respect jegens de tegenstander wordt gezien. Boey geeft het team veel energie. Hij is altijd klaar. Sacha is een belangrijke naam voor het team. Hij is niet alleen een verdediger, maar ook belangrijk voor de doelpunten die hij maakt. Hij ondersteunt altijd de aanval. Zowel aanvallend als verdedigend speelt hij op de juiste manier.”

Torreira, Kaan Ayhan en Sacha Boey aan het woord

Lucas Torreira (middenvelder, Galatasaray): “Ik ben erg blij. Het is zwaar en de ene wedstrijd volgt de andere op. We werken hard. We moeten op het hoogste niveau blijven spelen en ook succesvol zijn in de Champions League. We willen succesvol zijn in de competitie en in de Champions League. Daarom proberen we ons best te doen. We moeten veel strijden, maar we hebben ook een grote selectie. We proberen onze nieuwe teamgenoten te leren kennen. Dit weekend hebben we een belangrijke wedstrijd. We zullen proberen dit shirt de nodige eer te bewijzen. Ik wil geen polemiek over de staat van het veld beginnen. Onze competitie is een zeer goede competitie. Ik denk dat de speelvelden beter zouden moeten zijn. Waar ik vandaan kom, waren de velden ook niet erg goed. We gaan erheen en spelen. Het is belangrijk om van voetbal te genieten.”

Kaan Ayhan (centrale verdediger, Galatasaray): “Na opeenvolgende wedstrijden is winnen het belangrijkste. Misschien zijn dit de moeilijkste wedstrijden. Het veld was vandaag niet in ons voordeel. Hopelijk gaan we stap voor stap vooruit en halen we nog drie punten in de volgende wedstrijd. Vorig jaar speelden we in sommige wedstrijden met Abdülkerim (Bardakci) en behaalden we niet de resultaten die we wilden. Onze concentratie was hoog bij mijn teamgenoten. Dat willen we voortzetten.”

Sacha Boey (rechtsback, Galatasaray): “Ik probeer met mijn werk het grootst mogelijke voordeel voor het team te behalen. Het belangrijkste hier is om overwinningen te behalen, en dat doen we. Eerlijk gezegd raken de veranderingen mij niet. We zijn een goed team. Iedereen kent elkaar en we spelen dienovereenkomstig. Ik dank onze fans en beloof dat we een team zullen zijn waar ze trots op kunnen zijn.”

You may also like

Laat een reactie achter