Home SüperligFenerbahce Istanbul derby: Fenerbahce ontvangt Istanbul Basaksehir

Istanbul derby: Fenerbahce ontvangt Istanbul Basaksehir

door Gökhan

Fenerbahce - Basaksehir

In de laatste uitgestelde wedstrijd van de derde speeldag van de Trendyol Süper Lig staan Fenerbahce en RAMS Basaksehir tegenover elkaar in de Istanboel stadsderby. De wedstrijd in het Ülker Stadion begint om 19:00 uur (Midden-Europese tijd). Zorbay Kücük is de scheidsrechter. De wedstrijd wordt live uitgezonden op “BeIN SPORTS 1”. Fenerbahce heeft tot nu toe alle twaalf officiële wedstrijden van het seizoen 2023/24 gewonnen, inclusief de vorige vijf competitiewedstrijden. De club uit Kadiköy hoopt zijn sterke winnende reeks voort te zetten en de eerste plaats in de ranglijst te heroveren. Basaksehir heeft slechts één wedstrijd weten te winnen en heeft vier nederlagen geleden. Na drie opeenvolgende nederlagen aan het begin van het seizoen werd trainer Emre Belözoglu ontheven van zijn functie en vervangen door Cagdas Atan, die eerder het nieuwe seizoen was begonnen als hoofdtrainer van Mondihome Kayserispor.

Veel blessures - 31e ontmoeting:

Bij Fenerbahce ontbreken nog steeds Cengiz Ünder en Emre Mor vanwege blessures. Ook de beschikbaarheid van Joshua King is onzeker. Ondertussen heeft Basaksehir te maken met nog meer afwezigen. Door blessures zijn Ömer Ali Sahiner, Mahmut Tekdemir, Patryk Szysz, Muhammed Sengezer en Edgar Ie aan de zijlijn. Bovendien zijn volgens de regels Emmanuel Dennis, Ousseynou Ba, Jerome Opoku en Emirhan Ilkhan niet speelgerechtigd, omdat ze niet deel uitmaakten van de selectie van de “Uilen” op de oorspronkelijke speeldatum of geen spelerslicenties hadden ontvangen.

Beide clubs ontmoeten elkaar voor de 31e keer in de competitie. In de vorige 30 ontmoetingen behaalde “Fener” 16 overwinningen, terwijl Basaksehir elf wedstrijden won. Er waren drie gelijke spelen. Het doelsaldo staat op 42-33 in het voordeel van Fenerbahce.

Verwachte opstellingen

Fenerbahce: Livakovic – Müldür, Becao, Djiku, Kadioglu – Yüksek, Fred, Kahveci, Szymanski, Tadic – Dzeko

RAMS Basaksehir: Babacan – Ergün, Duarte, Karzev, Lima – Abeid, Aleksic, Özcan, Gürler – Figueiredo, Piatek

You may also like

Laat een reactie achter