Home Süperlig Mehmet Büyükekşi: “Genoeg is genoeg”

Mehmet Büyükekşi: “Genoeg is genoeg”

TFF-president Mehmet Büyükekşi heeft gesproken over de aanval op scheidsrechter Halil Umut Meler en verklaarde: "Laten we de merkwaarde van het Turkse voetbal niet verminderen, laten we niet nog meer beschaamd worden voor de wereld."

door Gökhan

Genoeg is genoeg

Na een vergadering van het bestuur op het hoofdkantoor van de TFF in Levent, beantwoordde Büyükekşi vragen van de pers en zei:

Deze aanval is een ongelukkige en beschamende aanval voor het Turkse voetbal. We zeggen nu: genoeg is genoeg. Elke dag beschuldigen ze een scheidsrechter. Onze scheidsrechters zijn ook mensen. Ze kunnen fouten maken, maar het is niet acceptabel om zo met trappen en vuisten te reageren. Laten we hier nu een einde aan maken. Ik roep alle publieke opinie, alle media, alle sociale media, alle scheidsrechterscommentatoren, alle clubvoorzitters, alle managers, alle coaches, en degenen die aan de zijlijn staan en hun hoofd naar scheidsrechters richten, op. Laten we de merkwaarde van het Turkse voetbal niet verminderen en laten we niet nog meer beschaamd worden voor de wereld.

"Voetbalwedstrijden zijn geen oorlogsgebied"

Büyükekşi kondigde aan dat ze morgen Halil Umut Meler zullen bezoeken en zei: “Morgen zullen we onze scheidsrechter bezoeken met ons bestuur. De gezondheid van onze scheidsrechter is het belangrijkst. Er is een breuk in zijn bot, hopelijk is er niets ernstigers. Het incident is zeer recent. Het belangrijkste is dat de Turkse voetbalgemeenschap hierop reageert. We moeten verenigd zijn. Het Turkse voetbal verdient dit niet. Sport is vriendschap en broederschap. Voetbalwedstrijden zijn geen oorlogsgebied.

Competitie tijdelijk stilgelegd

Benadrukkend dat alle wedstrijden voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld, zei de voorzitter van de TFF: “We kennen onze verantwoordelijkheid. De TFF neemt zeer belangrijke beslissingen over zeer belangrijke kwesties. We verwachten de steun van alle clubs bij het nemen van deze beslissingen. Ze hebben allemaal berichten gestuurd om beterschap te wensen. President Recep Tayyip Erdoğan belde, onze minister van Binnenlandse Zaken, onze minister van Jeugd en Sport belden. Ze hebben gezegd wat nodig is. Zowel de president als onze minister van Justitie hebben juridisch de nodige verklaringen afgelegd. Ze hebben allemaal gezegd dat ze ons in al onze beslissingen steunen. Onze voorzitter van de Clubunie en andere voorzitters belden en stuurden berichten.

Dit mag niet vergeten worden!

Büyükekşi benadrukte dat de gebeurtenis niet vergeten mag worden: “Er is een vuist naar onze scheidsrechter gegaan. Vooral hem schoppen nadat hij op de grond viel, is beschamend. We moeten deze gebeurtenis zeker niet vergeten. We zijn nu op een punt waar woorden niet meer volstaan. Niets mag meer hetzelfde zijn. Dit kan leiden tot grotere incidenten, we kunnen allemaal schade oplopen. Daarom moeten we allemaal de vreedzame sfeer ondersteunen.

EURO 2032 in gevaar?

Wat betreft contact met UEFA zei Büyükekşi dat ze nog niet zijn benaderd en wat betreft de vraag of MKE Ankaragücü een straf zal krijgen, antwoordde hij: “We hebben onze commissies, er is een Disciplinair Comité, er is een Beroepscommissie. Morgen zal de juridische afdeling van de TFF hen doorverwijzen en zij zullen de zwaarst mogelijke straf opleggen.

Ahmet İbanoğlu, voorzitter van de Centrale Scheidsrechtersraad, veroordeelde de aanval en benadrukte dat gerechtigheid zal zegevieren. Hij riep op tot reflectie van clubs en besturen die de oorzaak waren van dit incident.

You may also like

Laat een reactie achter