Home Süperlig BREAKING! Competitie wordt tijdelijk stilgelegd – Aanval scheidsrechter onacceptabel

BREAKING! Competitie wordt tijdelijk stilgelegd – Aanval scheidsrechter onacceptabel

Mehmet Büyükekşi, heeft aangekondigd dat alle wedstrijden in alle competities voor onbepaalde tijd worden uitgesteld naar aanleiding van de aanval op scheidsrechter Halil Umut Meler.

door Gökhan

De voorzitter van de Turkse voetbalbond, Mehmet Büyükekşi, heeft bekendgemaakt dat alle competitiewedstrijden voor onbepaalde tijd worden uitgesteld na een schokkende aanval op de scheidsrechter Halil Umut Meler.

De officiële verklaring van de Turkse voetbalbond luidt als volgt:

Na de Trendyol Süper Lig-wedstrijd tussen MKE Ankaragücü en Çaykur Rizespor A.Ş. op maandag 11 december 2023, waarin FIFA-gecertificeerde scheidsrechter Halil Umut Meler het slachtoffer werd van een weerzinwekkende aanval door onverantwoordelijke individuen, veroordelen wij deze mensonterende laffe daad ten zeerste. We volgen nauwlettend de gezondheidstoestand van Halil Umut Meler en wensen onze waardevolle scheidsrechter spoedig herstel toe.

Deze laffe aanval is niet alleen gericht tegen Halil Umut Meler, maar vormt vandaag een aanval op alle belanghebbenden van het Turkse voetbal. Iedereen die scheidsrechters heeft aangevallen en aangemoedigd om misdaden tegen scheidsrechters te plegen, is medeplichtig aan deze verachtelijke daad. De roekeloze uitspraken van clubvoorzitters, managers, coaches en tv-commentatoren die scheidsrechters hebben belasterd, hebben vandaag de weg vrijgemaakt voor deze laffe aanval. Iedereen die voortdurend oude incidenten van jaren geleden naar voren brengt alsof ze vandaag zijn gebeurd, draagt verantwoordelijkheid voor deze lelijke daad.

Ons land is begonnen met het nemen van alle nodige juridische stappen in samenwerking met de overheid tegen de daders en aanstichters van deze mensonterende aanval. De verantwoordelijke club, clubvoorzitter, managers en alle criminelen die betrokken waren bij de aanval op Halil Umut Meler zullen streng worden gestraft.

De Raad van Bestuur van de Turkse voetbalbond heeft besloten om alle wedstrijden in alle competities voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Met respect voor de publieke opinie.

You may also like

Laat een reactie achter