Home SüperligGalatasaray Okan Buruk: “We willen winnen” – Mauro Icardi: “We kunnen geschiedenis schrijven”

Okan Buruk: “We willen winnen” – Mauro Icardi: “We kunnen geschiedenis schrijven”

door Gökhan

Voorafgaand aan de allesbepalende zesde UEFA Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen (voorbeschouwing) spreekt Galatasaray-trainer Okan Buruk tijdens de persconferentie over het belangrijke duel:

We weten dat onze tegenstander een team met een sterke vechtlust is. We willen winnen door onze weerstand en kwaliteit te tonen. In het jaar 2000 hebben we hier de UEFA Cup gewonnen, ik was er destijds bij. We willen hier opnieuw geschiedenis schrijven. Alle drie teams in de groep kunnen nog doorgaan, maar ook uitgeschakeld worden. We willen winnen en onze weg in de Champions League vervolgen. We dromen ervan om weer trofeeën te winnen in Europa. Daarom is deze wedstrijd zeer waardevol en belangrijk voor mij.

"Ik geloof niet dat ik respectloos ben"

Over de uitspraken van Kopenhagen-coach Jacob Neestrup zei Buruk: “Ik voel me een beetje teruggeworpen naar de jaren ’90 als ik deze uitspraken zie, want destijds werden ze gebruikt als motivatie voor het team. Ik denk niet dat ik respectloos ben tegenover Kopenhagen. Ik heb alleen gezegd dat Bayern München een tandje lager zal schakelen omdat ze al gekwalificeerd zijn voor de volgende ronde. Kopenhagen is een team dat ik erg waardeer, een team met een sterke vechtlust. Dat zeg ik sowieso altijd.

Over de scheidsrechtersprestaties in de afgelopen wedstrijden zei Buruk het volgende: “In de laatste twee wedstrijden waren de beslissingen van de scheidsrechter altijd tegen ons, maar het zou niet juist zijn om over een wedstrijd te praten die nog niet heeft plaatsgevonden. We hebben honderd procent vertrouwen in de scheidsrechter. Morgen zal een top­scheidsrechter de wedstrijd leiden, en ik hoop dat hij eerlijke beslissingen voor beide teams zal nemen.

Icardi wil een historische Europese nacht beleven met "Gala"

Doelpuntenmaker Mauro Icardi verklaarde ondertussen dat het team in Denemarken geschiedenis kan schrijven: “Zoals onze trainer zei, kunnen we hier geschiedenis schrijven. We hebben alles wat we willen in ons team, dat hebben we in de laatste wedstrijden gezien. We zijn ons bewust van ons potentieel. In de Champions League-wedstrijden hebben we laten zien dat we kunnen concurreren met de grote teams. We kunnen met iedereen meekomen. Dat is wat we morgen aan het eind van de dag moeten doen. We hebben ons zeer goed voorbereid, het is een zeer belangrijke wedstrijd, en we zullen tot het einde geconcentreerd moeten spelen. We moeten winnen om door te gaan naar de volgende ronde, daarom zijn we hier gekomen. Elf tegen elf betekent uiteindelijk in het voetbal. Mauro Icardi is niet de enige die voor Galatasaray speelt. Ik geloof dat we allemaal een ongelooflijke wedstrijd moeten spelen. Iedereen moet voor het team spelen. Daarna komen zowel het team­succes als het individuele succes. Onze tegenstander speelt heel goed. Zoals we allemaal weten, speel ik met injecties, wat niet betekent dat ik niet mijn best doe, net als al mijn teamgenoten op het veld.

You may also like

Laat een reactie achter