Home SüperligBesiktas Günes na gelijkspel in Brugge: “Het is een feit dat we schommelingen doormaken”

Günes na gelijkspel in Brugge: “Het is een feit dat we schommelingen doormaken”

door Gökhan

Brugge 1 - 1 Besiktas

Na het felbevochten en enigszins gelukkige 1-1 gelijkspel in België tegen FC Brugge aan het begin van de groepsfase van de UEFA Europa Conference League, sprak Besiktas-trainer Senol Günes over de uitkomst van de wedstrijd: “We speelden tegen een goede ploeg. We probeerden een team met meer aanvallende kracht te stoppen door vooruit te drukken. Maar ze probeerden ons in onze eigen helft op te sluiten. Ze probeerden te scoren met ballen vanaf de flanken. In de eerste helft waren er ook veel hoekschoppen in de eerste 15-20 minuten. In het midden van de eerste helft herstelden we het evenwicht in het spel. Aan het begin van de tweede helft probeerden ze opnieuw hetzelfde te doen. We dachten dat we hier op zijn minst met een gelijkspel moesten wegkomen en een voordeel thuis zouden moeten hebben. Dit is een van de sterkste teams in de groep. We hebben met wissels een doelpunt gescoord. Het was een spannende en moeilijke wedstrijd. Hoewel ze ons qua spel de baas waren, hebben we ons doel bereikt en een gelijkspel behaald.”

Lof voor Günok en Tosun

Günes vervolgde: “In de tweede helft dachten we aan Ege (Tiknaz) om (Hans) Vanaken in bedwang te houden bij aanvallen over de vleugels. Ege deed het ook erg goed. Maar op een gegeven moment liet hij hem ontsnappen en kregen we een tegendoelpunt. Vanaken is een slimme en ervaren speler. Mert (Günok) heeft af en toe de aandacht getrokken en een zeer goede prestatie geleverd. Cenk (Tosun) had dit succes nodig voor zijn zelfvertrouwen. In de laatste wedstrijd begon hij aan de wedstrijd, nu kwam hij later. Hij wilde spelen. Alle spelers hadden honger naar succes. Dat is belangrijk voor ons. Andere zaken kunnen worden gecorrigeerd. Vandaag was de tegenstander beter dan wij. We moesten besluiten een beetje defensiever te spelen. Als we naar het team als geheel kijken, hebben we nieuwkomers en spelers die terugkomen van blessures. Het is een feit dat we schommelingen doormaken. We proberen de prestaties van de spelers te verbeteren en het team harmonieus te laten spelen.”