Home SüperligFenerbahce Ismail Kartal: Goed nieuws van Livakovic – Praat over Razgrad en de SuperCup

Ismail Kartal: Goed nieuws van Livakovic – Praat over Razgrad en de SuperCup

door Gökhan

Livakovic blessure update

Na de 4-2 overwinning thuis tegen Atakas Hatayspor sprak Fenerbahçe-coach over de wedstrijd en gaf hij ook goed nieuws over de blessure van doelman Dominik Livakovic: “De eerste helft verliep zoals gepland. In de bespreking voor de tweede helft hebben we gesproken over het feit dat we onze taak met dezelfde ernst moeten benaderen. We hebben gezegd dat we niet in zelfgenoegzaamheid mogen vervallen, maar in de tweede helft hebben we door deze ongewenste gemakzucht doelpunten tegen gekregen. Ik wens Volkan Demirel succes in de komende wedstrijden. Ik heb al eens gezegd dat ik altijd van wedstrijd tot wedstrijd denk. In de tweede helft ontstond een wedstrijd die we niet wilden. We zullen hierover praten. Deze wedstrijd ligt nu achter ons, nu kijken we uit naar de wedstrijd tegen Ludogorets. Livakovic heeft misschien een kleine blessure, maar ik denk niet dat het ernstig is.

Duel met Razgrad en Supercup in Saoedi-Arabië

Over de aanstaande UEFA Europa Conference League-wedstrijd tegen Ludogorets Razgrad zei Kartal: “We hebben de wedstrijd gezien waarin ze zeven doelpunten hebben geïncasseerd tegen Nordsjaelland. Dat is zeker niet het niveau dat we verwachten. Niemand mag Ludogorets een zwakke of slechte ploeg noemen. We zullen donderdag tegen een zeer sterke ploeg spelen. We willen drie punten behalen voor onze fans.

Op de vraag over het Supercup-finale in Saoedi-Arabië (30 december) antwoordde de 62-jarige coach het volgende: “Na de laatste wedstrijd op 24 december hebben de buitenlandse spelers vakantie. Dat is misschien niet ideaal voor de buitenlandse spelers, maar dat is de beslissing van de bond, en we zullen spelen, dat is geen probleem voor ons.

Het schema van Hatay heeft niet gewerkt

Na de eerste nederlaag van het seizoen in Kadiköy sprak Hatay-coach Volkan Demirel als volgt over de wedstrijduitslag: “Ik heb dit systeem gekozen. Als coach stellen we een systeem of een plan op, afhankelijk van de tegenstander. Als het werkt, zijn we goed, als het niet werkt, zijn we slechte coaches. Bij de analyse van Fenerbahce hebben we gezien dat ze na het pressen in de eerste helft posities vonden met runs tussen de centrale verdediging en de vleugelverdedigers. Daarom dachten we dat we met een vijfmansverdediging moesten spelen, maar wat je denkt, weerspiegelt zich niet altijd op het veld.

Demirel verwacht een strijd om het kampioenschap

Demirel ging verder: “Fenerbahçe en Galatasaray hebben teams samengesteld die boven het niveau van de competitie liggen. De kloof wordt steeds groter. Waarschijnlijk zullen we een kampioenschapsstrijd tussen de twee zien. We zullen proberen zo goed mogelijk te vechten. We zijn eropuit gegaan om te winnen, we hebben een plan gemaakt, maar het heeft niet gewerkt en daarom hebben we verloren. Naar mijn mening ben ik schuldig; er was een systeem dat we in de acht vorige wedstrijden met succes hebben gespeeld, en ik heb het veranderd. Soms werken systemen en soms niet. Mijn plan voor de eerste 30 minuten was om de bal naar de tweede en derde zone te verplaatsen, met meer lange ballen en minder balcontacten, om de druk van ons doel te halen. Voor 50.000 toeschouwers is het niet gemakkelijk om deze dingen uit te voeren.

Fred, Osayi en Djiku aan het woord

Fred (middenvelder, Fenerbahce): “Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. We hebben de drie punten behaald die we wilden. We hadden de wedstrijd graag zonder tegendoelpunten afgesloten. Vandaag hebben we weer een stap gezet. We zullen blijven werken en vechten. Ik denk dat hij (Bright Osayi-Samuel) vandaag goed heeft gespeeld en een doelpunt heeft gescoord. Ik feliciteer hem en mijn teamgenoten. Ik ben erg blij met deze overwinning; we zijn nog steeds op de goede weg. We kijken alleen van wedstrijd naar wedstrijd. Nu staat er een wedstrijd in de Conference League voor ons. We willen een goed resultaat behalen. We zullen rusten en ons werk voortzetten.

Bright Osayi-Sameuel (rechtsback, Fenerbahçe): “Fred is een zeer goede speler. Hij heeft gespeeld voor ’s werelds beste teams. Die ervaring laat hij op het veld zien. Hij is een zeer goede leider. Iedereen in het team moet dat doen als we willen winnen.

Alexander Djiku (centrale verdediger, Fenerbahçe): “Ik kan zeggen dat we de wedstrijd heel goed zijn begonnen. Ons doel was om het veld te verlaten met een overwinning. Ik denk dat we een bijna perfecte wedstrijd hebben gespeeld. Ook al hebben we doelpunten geïncasseerd, we hebben de tegenstander niet veel kansen geboden. Ik kan zeggen dat we een positief resultaat hebben behaald. We zijn blij met de overwinning. Zo willen we doorgaan. We zijn een goed team. Iedereen die speelt, probeert zijn best te doen. We willen de reeks zo lang mogelijk voortzetten. We willen zo doorgaan.