Home SüperligFenerbahce 17e overwinning op rij: Fenerbahce ervaart ongekende start in de Süper Lig

17e overwinning op rij: Fenerbahce ervaart ongekende start in de Süper Lig

door Gökhan

Fenerbahce 4 - 2 Hatayspor

Fenerbahce heeft ook de negende competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen en met de maximale score van 27 punten de leiding genomen in de Trendyol Süper Lig. De 4-2 overwinning tegen Atakas Hatayspor was al de 17e opeenvolgende overwinning in het huidige seizoen. “Fener” besliste de wedstrijd eigenlijk al in de eerste helft. Al in het eerste kwartier leidde de Turkse bekerwinnaar met 2-0. In de zevende minuut bracht Dusan Tadic de bal in de zestien van de tegenstander, waar Sebastian Szymanski van dichtbij met zijn linkerbeen scoorde en de 1-0 op het scorebord zette. Het was het zesde doelpunt van het seizoen voor de Pool in de Süper Lig. In de 15e minuut verdubbelde Bright Osayi-Samuel de voorsprong met een linkerschot vanuit het strafschopgebied naar 2-0. In de 25e minuut werd een vermeende strafschopsituatie voor Fenerbahce geannuleerd na VAR-ingrijpen, omdat er eerder bij de pass van Tadic naar Edin Dzeko een buitenspelpositie van de Bosniër was vastgesteld.

Echter, de 133-voudige international zou toch in de 39e minuut tot scoren komen. De 37-jarige spits benutte in het strafschopgebied een assist van Fred en schoot ook met links in de linkerhoek om de stand op 3-0 te zetten. Het was Dzeko’s zevende competitiedoelpunt van het lopende seizoen. Met 3-0 ging het uiteindelijk de rust in. Na de rust kreeg Hatayspor een vrije trap dicht bij het doel toegewezen. Faouzi Ghoulam (55.) nam deze met een sensationele linker schot en zette de stand direct op 1-3. Fenerbahce-doelman Dominik Livakovic strekte zich uit, maar kon de vrije trap met veel effect, die direct naast de linkerpaal belandde, niet meer tegenhouden en raakte zelfs licht geblesseerd bij de actie. Fenerbahce reageerde echter met een eigen vrije trapdoelpunt. In de 63e minuut zette Irfan Can Kahveci de bal in het net – zoals te verwachten was – met zijn linkerbeen laag rechts en herstelde de oude voorsprong van drie doelpunten met 4-1.

Slechts enkele minuten nadat de eerder ingewisselde Rayana Aabid (90.+4) nog een doelpunt scoorde met een afstandsschot – in dit geval met zijn rechtervoet – diende dit doelpunt slechts voor de eer. Fenerbahce vierde met deze overwinning een succesvolle generale repetitie voor de derde groepswedstrijd in de UEFA Conference League op donderdag (26 oktober) tegen Ludogorets Razgrad in het Ülker Stadion (18:45 uur CET). De club uit Kadiköy leidt momenteel zowel groep H als de Süper Lig met twee overwinningen. Het verrassende Hatayspor leed daarentegen zijn eerste nederlaag van het seizoen en zakte met 14 punten naar de zesde plaats in de ranglijst. Fenerbahce werd de eerste Turkse ploeg die een Süper Lig-seizoen begon met negen overwinningen in de wedstrijden.

Opstellingen

Fenerbahce: Livakovic – Osayi-Samuel, Becao (83. Akaydin), Djiku, Kadioglu – Yüksek, Fred, Kahveci (83. Kent), Szymanski (74. Zajc), Tadic (87. Ünder) – Dzeko (74. Nayir)

Atakas Hatayspor: Kardesler – Yilmaz (46. Cörekci – 74. Saglam)), Kilama, Bekaroglu – Rivas, Massanga (46. Strandberg), Aburjania (89. Aabid), Ghoulam – Fernandes (46. Lamkel Ze), Dele-Bashiru, Dadashov

Doelpunten: 1-0 Szymanski (7.), 2-0 Osayi-Samuel (15.), 3-0 Dzeko (39.), 3-1 Ghoulam (55.), 4-1 Kahveci (63.), 4-2 Aabid (90.+2)

Gele kaarten: Becao (Fenerbahce) – Dele-Bashiru, Kilama, Bekaroglu, Lamkel Ze (Hatayspor)