Home SüperligGalatasaray Is Luyindama’s einde bij Galatasaray in zicht?

Is Luyindama’s einde bij Galatasaray in zicht?

door Gökhan

Luyindama Galatasaray

Galatasaray lijkt op het punt te staan om het contract met verdediger Christian Luyindama te ontbinden, volgens Turkse mediaberichten. De Congolese international, die 23 keer voor zijn land uitkwam, was al eerder buitenspel gezet en traint al geruime tijd afzonderlijk van het team.

Aangezien de verwachte transferaanbiedingen voor de 29-jarige speler uit Kinshasa uitbleven, heeft het bestuur van Galatasaray besloten om het contract van Luyindama, dat oorspronkelijk liep tot de zomer van 2024, voortijdig te beëindigen vanwege de beperkingen voor buitenlandse spelers.

“Gala” had Luyindama in januari 2019 aanvankelijk voor drie miljoen euro gehuurd van de Belgische club Standard Luik onder leiding van hoofdtrainer Fatih Terim, en in de zomer van 2019 definitief vastgelegd voor vijf miljoen euro. Onlangs werd Luyindama, die in totaal 79 wedstrijden speelde voor “Cimbom” met vijf doelpunten en twee assists, uitgeleend aan Bitexen Antalyaspor. Met Galatasaray werd de Congolees tweemaal Turks kampioen en won hij ook één keer de nationale beker en de supercup.

You may also like

Laat een reactie achter