Home SüperligBesiktas Het wapen van Besiktas: Vincent Aboubakar

Het wapen van Besiktas: Vincent Aboubakar

Dit seizoen schittert de Kameroense spits Vincent Aboubakar, die in totaal 16 wedstrijden heeft gespeeld in de Trendyol Süper Lig en de UEFA Europa Conference League, met 11 doelpunten en 3 assists. Hij zal ook in de wedstrijd tegen Galatasaray de belangrijkste troef van zijn team zijn.

door Gökhan

Vincent Aboubakar vs Galatasaray

Besiktas, die in de 9e week van de Trendyol Süper Lig Galatasaray ontvangt, heeft als doel om te winnen. De club heeft turbulente dagen doorgemaakt na het vertrek van hoofdcoach Senol Gunes en de verkiezingsbeslissing van het bestuur onder leiding van Ahmet Nur Çebi. Ze hopen dat ze door 3 punten te behalen tegen Galatasaray hun moraal kunnen opkrikken.

De interim-coach Burak Yılmaz, die werd aangesteld om het team te leiden tot de verkiezingen, wil de overwinning op Istanbulspor voor de nationale pauze bekronen door Galatasaray te verslaan.

Volledig vertrouwen in Aboubakar

Aboubakar, die de topscorer van het team is in zowel de Süper Lig als de Europa Conference League met zijn doelpunten, geniet ook het volledige vertrouwen van de technische staf in de wedstrijd tegen Galatasaray.

De 31-jarige speler heeft in alle 8 voorgaande wedstrijden van de Trendyol Süper Lig gespeeld en heeft 4 doelpunten en 1 assist op zijn naam staan.

Aboubakar opende zijn doelpuntenrekening in de competitie in de zesde week met een overwinning van 2-1 op Kayserispor. Na die wedstrijd scoorde hij ook in de derde week van een uitgestelde wedstrijd tegen Adana Demirspor, waarin Beşiktaş met 4-2 verloor. De Kameroense speler scoorde in de zevende week ook in de wedstrijd tegen Konyaspor, die met 2-0 werd gewonnen, en in de volgende week tegen Istanbulspor, die met 2-0 werd verslagen.

In deze periode scoorde Aboubakar ook twee doelpunten tegen Lugano in de groepsfase van de Europa Conference League, waarbij hij de wedstrijd met 3-2 won in het Beşiktaş-stadion. Hij heeft zijn stijgende vorm voortgezet door in de laatste 5 wedstrijden 6 doelpunten te maken.

Eerste doelpunt tegen Galatasaray vorig seizoen

Aboubakar heeft in de laatste 4 competitiewedstrijden doelpunten gemaakt en hoopt nu ook het net van Galatasaray te laten trillen. Vincent Aboubakar scoorde vorig seizoen zijn eerste doelpunt tegen Galatasaray in de wedstrijd die Beşiktaş met 3-1 won in de 32e week van de Süper Lig. Op die manier wist hij voor het eerst de netten van de zwart-witten te laten bollen, nadat hij in het seizoen 2016-2017 en 2020-2021 al twee keer tegen Galatasaray speelde zonder te scoren.

You may also like

Laat een reactie achter