Home SüperligFenerbahce Fred rode kaart: mist Fred de Supercup-finale tegen Galatasaray?

Fred rode kaart: mist Fred de Supercup-finale tegen Galatasaray?

door Gökhan

Mist Fred ook de Supercup finale?

Kayserispor behaalde een felbevochten 4-3 overwinning. Echter kregen twee spelers in de blessuretijd een rode kaart. Terwijl Mert Hakan Yandas slechts een gele-rode kaart ontving, kreeg zijn teamgenoot Fred direct rood.

Het is duidelijk dat beide spelers de topontmoeting tegen Galatasaray op zondag (24 december) zullen missen. Desalniettemin riskeert Fred een langere schorsing. Heeft dit gevolgen en geldigheid voor het Supercup-finale op 29 december?

Disciplinaire voorschriften

Volgens de disciplinaire voorschriften van de Turkse voetbalbond mag de Braziliaan niet spelen in de Supercup tegen Galatasaray als hij een straf van vier of meer wedstrijden krijgt. Als de 32-voudige international van de “Selecao” veroordeeld wordt tot een schorsing van minder dan vier wedstrijden, zal Fred zijn straf uitsluitend uitzitten in wedstrijden van de Süper Lig.

Fred speelt in de Supercup finale!

(6) De straf voor voetballers en officials die veroordeeld worden tot een schorsing van maximaal vier wedstrijden vanwege hun overtredingen in de profcompetitie en in bekercompetities, wordt uitgevoerd in hun eigen categorie, rekening houdend met de categorie van de desbetreffende officiële competitie. Deze voetballers en officials mogen deelnemen aan en verantwoordelijkheid nemen voor officiële competities buiten de categorie waarvoor ze gestraft zijn.

(7) De straffen van voetballers en officials die veroordeeld worden tot een schorsing van vier of meer competities vanwege hun overtredingen in profcompetitie- en bekerwedstrijden, worden uitgevoerd in de daaropvolgende profcompetitie- en bekerwedstrijden zonder onderscheid van categorie. Deze voetballers en officials mogen tot de voltooiing van de uitvoering van hun straffen niet deelnemen aan of spelen in officiële competities.

You may also like

Laat een reactie achter