Home SüperligFenerbahce Fenerbahce verslaat Besiktas na 7 wedstrijden: 3-1 overwinning in de Istanbul-Derby

Fenerbahce heeft in de 15e speelronde van de Trendyol Süper Lig de derby tegen Besiktas met 3-1 gewonnen, waarmee ze hun rivaal na 7 wedstrijden versloegen. Het duel, gehouden in het Tüpraş Stadion, was een enerverende strijd die een aantal opmerkelijke momenten kende.

door Gökhan

Fenerbahçe Vroeg op Voorsprong met Dzeko's Goal

Fenerbahce begon effectief aan de wedstrijd en nam al in de 10e minuut de leiding met een doelpunt van Dzeko. Besiktas wist echter in de 24e minuut gelijk te komen dankzij een penalty, veroorzaakt door een individuele fout van Alexander Djiku, die werd omgezet door Chamberlain. Hiermee eindigde de eerste helft gelijk.

Tweede Helft: Tadic's Penalty Brengt Fenerbahçe opnieuw op Voorsprong

In de tweede helft liet Fenerbahce opnieuw hun kracht zien, waarbij Dusan Tadic in de 63e minuut een penalty benutte en de voorsprong herstelde. Ondanks meerdere kansen slaagden de geel-blauwen er niet in om hun voorsprong te vergroten, totdat Sebastian Szymanski in de blessuretijd van de tweede helft de score naar 3-1 tilde, wat resulteerde in een overwinning voor Fenerbahce.

Fenerbahçe Neemt de Leiding in de Competitie Over van Galatasaray

Met deze overwinning verhoogt Fenerbahce hun puntentotaal naar 40, waardoor ze de leiding in de Süper Lig overnemen van Galatasaray.

Doorbraak op het Vernieuwde Besiktas-stadion

Fenerbahce behaalde op het vernieuwde Besiktas-stadion hun eerste overwinning. Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden de geel-blauwen in de 7 voorgaande ontmoetingen op dit nieuwe stadion 5 gelijke spelen en 2 nederlagen geleden.

Eerste Uitdoelpunt van het Seizoen uit een Penalty

Fenerbahce slaagde er dit seizoen voor het eerst niet in om hun doel schoon te houden tijdens een uitwedstrijd. Het uitdoelpunt viel in de 24e minuut via een penalty van Alex Oxlade-Chamberlain.

VAR Beslist over Penalties

De VAR speelde een belangrijke rol in de wedstrijd, waar Fenerbahce twee strafschoppen kreeg. De beslissingen vielen in de 60e minuut na een overtreding op Szymanski en in de 87e minuut na hands van Bailly. Beide strafschoppen werden benut door Tadic.

Dzeko en Tadic leveren opnieuw

Edin Dzeko zette zijn doelpuntenserie voort door in de 10e minuut het team op voorsprong te zetten. Dusan Tadic leverde op zijn beurt zijn zesde assist van het seizoen, waarmee hij opviel in de aanval van Fenerbahce.

Spelers Nemen Gele Kaarten in 'Hete' Derby

De wedstrijd tussen Besiktas en Fenerbahce werd gekenmerkt door intense momenten, resulterend in 10 gele kaarten, waarvan 4 voor Fenerbahce en 5 voor Besiktas. Zelfs de technische staf werd niet gespaard, met een gele kaart voor Fenerbahce-coach İsmail Kartal.