Home SüperligGalatasaray Okan Buruk na Adana-overwinning: “We willen verder in de Champions League”

Okan Buruk na Adana-overwinning: “We willen verder in de Champions League”

door Gökhan

Okan Buruk na de wedstrijd tegen Adana Demirspor

Na de 3-1 thuisoverwinning in de competitie tegen Yukatel Adana Demirspor sprak Galatasaray-trainer Okan Buruk over de wedstrijd en keek hij vooruit naar het belangrijke UEFA Champions League-duel met FC Kopenhagen op dinsdag:

We zijn de wedstrijd heel goed begonnen, we hebben het spel goed beheerd en stonden al vroeg met 2-0 voor, zonder de tegenstander veel kansen te geven. We speelden het spel op het middenveld. Als we naar de strafschop kijken, kunnen we het beter beoordelen als we leren wat de regel is. Ik respecteer dat een strafschop gegeven kan worden. Als er een straf wordt gegeven voor zo’n positie, zouden alle scheidsrechters straffen voor die posities moeten geven. We hadden veel kansen om het derde doelpunt te maken. We hebben duidelijke kansen gemist. De wedstrijd had 2-2 kunnen eindigen. We hadden het derde doelpunt veel eerder moeten maken. De overwinning van drie doelpunten was belangrijk. Onze winnende reeks gaat door. We hebben voor de wedstrijd in Kopenhagen moraal gewonnen.

Buruk vervolgde: “We spelen dinsdag een zeer belangrijke wedstrijd voor Galatasaray, zowel financieel als mentaal. We willen doorgaan in de Champions League. We hebben heel goed gespeeld in de groepswedstrijden, en als we ons kwalificeren voor de achtste finales, kunnen we op dezelfde manier doorgaan. Het voetbal dat we spelen, geeft ons hoop. Ik hoop dat het zo zal blijven. Natuurlijk zullen veel mensen naar de wedstrijd komen. Ik hoop dat het een belangrijke avond zal zijn voor het Turkse voetbal. De tweede weg is de Europa League. Davinson Sanchez is begonnen met joggen. We plannen om hem zondag met ons te laten trainen, als alles goed gaat. Ook Hakim (Ziyech) zal een of twee dagen later met ons trainen.

Spelers aan het woord

Sacha Boey (Rechtsback, Galatasaray):Het was een belangrijke wedstrijd voor ons. We moesten winnen om aan de leiding te komen in de ranglijst, en zo hebben we ons voorbereid. Ik denk dat ik een goede prestatie heb geleverd en me consequent voorbereid. Ik werk niet alleen met het team, maar ook daarbuiten. Op dit moment voel ik me goed. Zo moet ik doorgaan.

Kerem Aktürkoglu (Linksbuiten, Galatasaray):Het belangrijkste was dat we hebben gewonnen. We spelen deze week een zeer belangrijke wedstrijd. We moesten met moraal daarheen gaan en in de competitie puntverlies vermijden. In de wedstrijd kregen we goede kansen en namen we de leiding. Het belangrijkste was de overwinning. Bedankt aan mijn teamgenoten, het was een mooie overwinning. Ik hou veel van Icardi, zowel op als naast het veld, we zoeken altijd naar elkaar. Zulke statistieken zijn goed, maar een overwinning is nog belangrijker. Ik ben een voetballer die probeert zijn team te helpen. Ik hoop dat we als team zo doorgaan en aan het einde van het seizoen het kampioenschap winnen.

Kerem Demirbay (Middenvelder, Galatasaray):Ik wil niet praten over mijn eigen prestatie. Het was een goede prestatie als team. We hadden in de eerste helft met 3-0 en in de tweede helft vroeg met 3-1 moeten leiden. Uiteindelijk hebben we gewonnen, dat is het belangrijkste. We zijn in de Champions League in een goede positie. We willen als team met veel energie optreden en de wedstrijd winnen.

You may also like

Laat een reactie achter