Home SüperligFenerbahce Fenerbahce: Geruchten over Krunic nemen toe – Transfersom voor Szymanski

Fenerbahce: Geruchten over Krunic nemen toe – Transfersom voor Szymanski

door Gökhan

Rade Krunic Fenerbahce

Het is geen publiek geheim dat Fenerbahce-coach Ismail Kartal afgelopen zomer graag AC Milan-professional Rade Krunic in zijn team had gezien om het middenveld te versterken en de diepte van de selectie te vergroten. Na het uitvallen van Fred en de daaropvolgende sportieve problemen bleek dat Kartal mogelijk gelijk had met zijn wens.

De transfer van de Bosniër mislukte echter omdat “Milan”-coach Stefano Pioli de 30-jarige speler niet wilde laten gaan. In de Italiaanse media wordt echter gemeld dat met de terugkeer van Ismael Bennacer en Yunus Musah Krunic, die tot nu toe 14 competitieverplichtingen voor de Lombarden heeft gespeeld, een kleinere rol zal spelen in de plannen van Pioli. Daarom wordt verwacht dat Fenerbahce in de winterstop opnieuw een bod zal uitbrengen op de 32-voudige Bosnische international. Milan zou inmiddels bereid zijn Krunic voor tien miljoen euro te laten vertrekken, in plaats van de twaalf miljoen euro die afgelopen zomer werden gevraagd. Dit zou overeenkomen met de huidige marktwaarde van de speler. Met de opbrengst van een mogelijke verkoop wil Milan Jonathan David aantrekken. Krunic heeft in Milaan nog een contract tot 2025 en vraagt naar verluidt een jaarsalaris van ongeveer drie miljoen euro.

Szymanski op het vizier van buitenlandse clubs

Ondertussen heeft “Fener”-nieuwkomer Sebastian Szymanski met tien doelpunten en negen assists in 25 officiële wedstrijden zich in de internationale voetbalfocus geplaatst. De club uit Kadiköy had de Pool afgelopen zomer voor 9,75 miljoen euro overgenomen van de Russische club Dinamo Moskou en hem voorzien van een langlopend contract tot 2027.

Dit schrikt echter geïnteresseerden niet af om toch een bod voor de aanvallende middenvelder uit Biała Podlaska voor te bereiden. Volgens de Turkse krant “Sabah” behoort onder andere FC Liverpool tot de groep geïnteresseerden. Het bestuur van Istanbul zou pas overwegen een transfer toe te staan bij een transfersom van minimaal 20 miljoen euro. De huidige marktwaarde van de 24-jarige wordt geschat op 18 miljoen euro.

You may also like

Laat een reactie achter