Home SüperligFenerbahce Dusan Tadic: “We zullen ons uiterste best doen voor de 3 punten”

Dusan Tadic: “We zullen ons uiterste best doen voor de 3 punten”

Voetballer Dusan Tadic heeft voorafgaand aan de wedstrijd tegen Besiktas verklaringen afgelegd aan de pers. De sterspeler, na de training op de Can Bartu-trainingsfaciliteiten, zei dat ze hun best zullen doen om de drie punten te behalen tegen Besiktas.

door Gökhan

Dusan Tadic interview: Belangrijke derbywedstrijd

Ik denk dat we in de laatste wedstrijd een goede overwinning hebben behaald. Natuurlijk hebben we na de laatste wedstrijd tegen Besiktas een paar dagen om ons voor te bereiden, en dat is goed voor ons. We blijven goed voorbereid op Besiktas. We werken hard aan wat we moeten doen, hoe we de tegenstander kunnen verslaan, wat we kunnen doen, enzovoort. We zullen natuurlijk ons best doen als team om met een overwinning uit deze wedstrijd te komen. Het is een belangrijke wedstrijd, een derby. Ik denk dat het voor onze gemeenschap ook een zeer belangrijke wedstrijd is. Het zal plezierig zijn om zowel te spelen als te kijken. Om de 3 punten te pakken, zullen we ons uiterste best doen.

Doelpunt tegen Beşiktaş en daarna een winnende reeks willen starten:

In de periode van onze reeks van 19 wedstrijden hadden we een goede dynamiek en ik denk dat we heel goed voetbal speelden. Onze vorm nam ook toe. Maar er waren blessures, vooral op dezelfde positie hadden we veel geblesseerde spelers. Dus dat heeft onze spelniveaus min of meer verlaagd. Maar we zijn geen mensen die excuses maken, we zijn geen mensen die excuses maken. Maar het is ook een feit dat als sommige spelers in het team geblesseerd raken, en dit is niet alleen specifiek voor ons, het kan in elk team gebeuren, er haperingen kunnen ontstaan bij het handhaven van je eigen ritme als die spelers geblesseerd raken. Ja, zoals je al zei, hebben we een goede overwinning behaald in de laatste wedstrijd tegen Sivasspor. Zaterdag willen we opnieuw winnen tegen Besiktas en daarna een winnende reeks starten. Dat willen we zo voortzetten. Dat is ons doel en onze wens.

Kwalitatieve spelers moeten in verschillende posities kunnen spelen:

Ik denk dat kwalitatieve en goede spelers moeten kunnen spelen op verschillende posities. Ze moeten kunnen doen wat nodig is, wat de positie vereist. Ja, over het algemeen speel ik aan de linkerkant, maar ik kan ook spelen als nummer 10, op dezelfde manier kan ik ook aan de rechterkant spelen. Ik kan ook spelen als valse nummer 9. Het belangrijkste is om de dingen die nodig zijn voor het team op het veld te kunnen brengen, om de dingen te kunnen laten zien die het team wil. Dus het belangrijkste is om te doen wat nodig is voor het team. Hier draait alles om het winnen van de wedstrijd voor het team. Daar moeten we ons op richten.

Extra gemotiveerd tijdens derbywedstrijden:

In mijn carrière heb ik dit soort grote wedstrijden gespeeld. Natuurlijk heb je in dit soort wedstrijden extra motivatie. Een teamgenoot zei eens tegen me: ‘Je ogen veranderen bijna van kleur tijdens de derbywedstrijden. Je raakt zo gemotiveerd.’ Voor mij is deze extra inspanning nodig in dit soort wedstrijden. Omdat deze wedstrijden niet alleen belangrijk zijn voor de gemeenschap, maar ook voor de mensen die je steunen. Voor de fans is de betekenis van deze wedstrijden erg groot. We moeten ons best doen zolang we op het veld staan. Natuurlijk zijn wedstrijden buiten de derby’s ook erg belangrijk. Je moet ook voor die wedstrijden zeer gemotiveerd zijn, maar zoals ik al zei, toon je extra motivatie in derbywedstrijden. Normaal gesproken voer ik de beweging die je hebt laten zien direct na afloop van de actie uit om het team terug te roepen. Na de actie moet je meteen omdraaien zodat we de juiste positie kunnen innemen in termen van verdediging. Vanwege de krachtige steun van onze fans, kan het moeilijk zijn om te praten; als je niet kunt praten, moet je het op deze manier met je lichaamstaal laten zien. Ik toon met mijn lichaamstaal wat ze moeten doen. Onze fans creëren een zeer goede sfeer.

Onze belangrijkste taak is ons werk te doen, Fenerbahçe van dienst te zijn en Fenerbahçe naar het kampioenschap te leiden:

Vanwege het drukke schema had ik niet veel tijd om de stad te verkennen, maar in de eerste dagen dat ik hier kwam, had ik de kans om naar buiten te gaan. Istanbul is echt een mooie stad. Natuurlijk zijn we hier niet gekomen om de stad te verkennen, onze belangrijkste taak is ons werk te doen, van dienst te zijn aan Fenerbahce en Fenerbahce naar het kampioenschap te leiden. Dat is het belangrijkste. Daarom zijn we hier. Om alles te doen wat mogelijk is om Fenerbahce naar de gewenste plek te brengen en het beste te laten zien. Dus we moeten hard werken.

Gewend om te spelen in grote stadions met intense supporters:

In het seizoen 2020-2021 speelden we twee wedstrijden tegen Beşiktaş toen ik bij Ajax speelde, en we wisten beide wedstrijden te winnen. Voor mij was het zeker een mooie ervaring. Als spelers zijn we gewend om in grote stadions te spelen, op plaatsen waar de supporters intens zijn, we zijn daar behoorlijk aan gewend. Dit zijn normale dingen. Het is eigenlijk wat ons als spelers motiveert. Dat is waarom we voetballen. Daarom vind ik de intensiteit van de sfeer, de elektriciteit daar gecreëerd door de fans, een mooie zaak. Dat is wat er moet gebeuren in het voetbal.

Alles geven om de 3 punten te behalen en onze fans gelukkig te maken:

Deze derby is zeer belangrijk en ik denk niet dat er veel behoefte is aan discussie. Van buitenaf is te zien hoe belangrijk deze derby is. Galatasaray- en Besiktas-derby’s zijn altijd belangrijke derby’s voor Fenerbahce. Tegelijkertijd zijn deze wedstrijden echt heel belangrijk voor onze fans. Zoals ik eerder zei, zullen we alles geven om de 3 punten te behalen en onze fans gelukkig te maken.

Het belangrijkste is wat je doet tot aan de wedstrijd:

Het belangrijkste is wat je doet tot aan de wedstrijd. Hoe je je voorbereidt. Omdat je in dit soort wedstrijden goed voorbereid moet zijn. Op de dag van de wedstrijd is het alleen de dag waarop je je plannen laat zien. We willen laten zien wat nodig is en wat we op het veld moeten doen. We blijven ons voorbereiden. We zullen ons goed voorbereiden. We moeten mentaal, fysiek en emotioneel een goede prestatie neerzetten. Ik denk dat we dat zullen doen. We moeten ons goed voorbereiden. Daarna moet je je voorbereidingen op het veld uitvoeren.

Veel transferaanbiedingen ontvangen maar Fenerbahçe gekozen:

Ik ontving veel transferaanbiedingen voordat ik naar Fenerbahce kwam. Er waren 40-50 clubs. Zelfs in het gesprek dat ik met mijn manager had, verwachtten we veel aanbiedingen, maar we hadden niet verwacht dat het zo veel zou zijn. Eerlijk gezegd weet ik niet wat er bij Besiktas is gebeurd. Wat ik op dat moment dacht, is wat ik nog steeds denk; ik wilde naar Fenerbahce komen. Ik koos ervoor om naar Fenerbahce te gaan. Het project dat Fenerbahce presenteerde, was erg groot. Zowel onze coach, onze voorzitter, onze fans, ons management, onze sportdirecteur begroetten me met een mooi project. Dus koos ik ervoor om naar Fenerbahce te komen. Ik weet waarom ik naar Fenerbahce ben gekomen. De genoemde projecten waren de punten die mijn komst naar Fenerbahce mogelijk maakten.

You may also like

Laat een reactie achter