Home SüperligFenerbahce Fenerbahce: Borussia Dortmund jaagt op Ferdi Kadioglu

Fenerbahce: Borussia Dortmund jaagt op Ferdi Kadioglu

door Gökhan

Ferdi Kadioglu Borussia Dortmund

De lijst met geïnteresseerden voor Fenerbahce-professional Ferdi Kadioglu blijft groeien. Volgens de “Bild-Zeitung” toont de Duitse Bundesliga-club Borussia Dortmund grote interesse in het aantrekken van de linkervleugelverdediger.

De offensief sterke buitenverdediger uit het Nederlandse Arnhem zou blijkbaar precies aan het spelersprofiel voldoen dat BVB momenteel zoekt. Het struikelblok zou de transfersom kunnen zijn. De marktwaarde van de 15-voudige Turkse international wordt momenteel geschat op 17 miljoen euro. Fenerbahce zou naar verluidt 30 miljoen euro vragen voor een transfer. Dit bedrag zou in de winter waarschijnlijk te hoog zijn voor Dortmund.

Komt er een huuroptie?

Een huurovereenkomst met een daaropvolgende koopoptie zal het bestuur van Fenerbahce naar alle waarschijnlijkheid niet goedkeuren in januari. Het budget van Dortmund zou echter in de winterstop iets meer ademruimte kunnen krijgen, aangezien topscorer Thomas Meunier de club naar verwachting zal verlaten, uiterlijk in de zomer wanneer zijn contract afloopt. De 32-jarige verdient een jaarsalaris van negen miljoen euro en speelt geen rol meer in Dortmund. Met Kadioglu zijn tot nu toe SSC Napoli en AC Milan in verband gebracht. Volgens de “Bild” zou ook FC Bayern München Kadioglu in de gaten houden.

Ferdi Kadioglu naar het EK 2024

Na het EK 2024 zou de marktwaarde van Kadioglu verder kunnen stijgen. In het huidige seizoen heeft de Turk 19 optredens, waarin hij een doelpunt en drie assists heeft gemaakt. Tot nu toe heeft Kadioglu 167 wedstrijden gespeeld voor Fenerbahce en heeft hij 15 doelpunten en 20 assists op zijn naam staan. Zijn contract in Istanbul loopt nog tot 2026. Fenerbahce contracteerde Kadioglu in juli 2018 voor 1,4 miljoen euro van NEC Nijmegen. Daar werd Kadioglu op 16-jarige leeftijd en 326 dagen de jongste debutant van NEC in de Eredivisie.

You may also like

Laat een reactie achter