Home Süperlig Süper Lig zondag: Basaksehir viert eerste overwinning – Alanya en Kasimpasa spelen gelijk

door Gökhan

Op de vijfde speeldag van de Trendyol Süper Lig behaalde RAMS Basaksehir onder leiding van hun nieuwe trainer Cagdas Atan hun eerste seizoensoverwinning na eerder drie opeenvolgende nederlagen te hebben geleden. De “uilen” wonnen de kleine stadsderby tegen Istanbulspor met 2-0 en zijn verheugd over de eerste drie punten van het seizoen 2023/24.

Na een doelpuntloze eerste helft bracht nieuwkomer Dimitrios Pelkas (52ste minuut) Basaksehir op voorsprong met 1-0 na een assist van Danijel Aleksic. De ingevallen Joao Figueiredo (90ste minuut) besliste de wedstrijd in de slotfase definitief met de 2-0. De assist kwam van Leo Dubois, die Basaksehir op Deadline Day had aangetrokken van kampioen Galatasaray. Istanbulspor blijft zo zonder overwinning in het seizoen en heeft na drie wedstrijden twee punten op hun naam staan.

Alanyaspor 3 – 3 Kasimpasa

Aan de Middellandse Zee was er daarentegen een echt doelpuntenfestijn tussen Corendon Alanyaspor en Kasimpasa, met uiteindelijk een 3-3 gelijkspel op het scorebord. Alanya begon hierbij beter. In de 18e minuut opende Sergio Cordova de score met een schot in de linkerhoek, waarmee hij de thuisploeg op 1-0 zette. Slechts zes minuten later verdubbelde “terugkeerder” Joao Novais (24ste minuut) de voorsprong na een assist van Yusuf Özdemir naar 2-0. In blessuretijd bracht Aytac Kara aanvaller Mamadou Fall (45+2) in stelling, die nog voor de rust, op een psychologisch belangrijk moment, de stand op 1-2 kon brengen. Na de pauze was er opnieuw een bekend beeld uit de eerste helft. Özdemir leverde de assist voor de 3-1 van Novais (51ste minuut), waarmee hij zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte.

Maar Kasimpasa vocht zich terug. Kara (79ste minuut) slaagde erin om met een schot met rechts vanuit het midden van het strafschopgebied de stand te verkleinen naar 2-3, laag in de linkerhoek. Het 3-3 gelijkspel werd uiteindelijk bewerkstelligd door Mortadha Ben Ounaes in de 87e minuut, toen hij in de rechterbenedenhoek scoorde. Na de puntendeling staat Alanya na vijf wedstrijden op zeven punten. Kasimpasa heeft na hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden nu zes punten op hun naam staan.