Home SüperligFenerbahce Fenerbahce begint met gemakkelijke overwinning tegen FC Nordsjaelland in eigen huis

door Kaan Guven

Fenerbahce 3 - 1 FC Nordsjaelland

Fenerbahce heeft in eigen huis zonder moeite de eerste drie punten in hun Conference League groep gepakt. In het Sükrü Saracoglu werd het 3-1 voor de gastheren, waardoor zij samen met Ludogorets de eerste plek delen.

Fener kon meteen in de eerste minuut een vliegende start maken na een schot van Mert Hakan die maar net het doel van Hansen mistte. Hiermee zette Fener de toon voor de rest van de eerste helft. De aanval werd constant gezocht en bij balverlies werd er meteen druk gezet. De eerste twintig minuten kon Nordsjaelland zich hier stug tegen verdedigen, waardoor er nauwelijks kansen te noteren waren. In minuut 24 veranderde dit nadat Crespo op aangeven van Fred een vrije trap raak kopte. Snel daarna stond het zelfs al 2-0 door een tweede assist van Fred in de 30e minuut. Na een steekpass van hem, kon Batshuayi zich afzetten van aanvoerder Hansen waarna de bal beheerst in de linkerhoek met een laag schot werd geplaatst. Het laatste wapenfeit uit de eerste helft kwam van Nordsjaelland. De eerste redding van Livakovic was nodig in de 39e minuut op een laag schot van spits Ingvartsen.

Waar het in de eerste helft net niet lukte in de eerste minuut, gebeurt het wel in de tweede helft. Na een corner van Mert Hakan, werd de bal via een verdediger van Nordsjaelland verwerkt richting Serdar Aziz die makkelijk kon inkopen: 3-0. Uit het niets kwam in de 55e minuut de aansluitingstreffer door Nordsjaelland. Na een gevaarlijke actie vanaf de flank, werkte Serdar Aziz de bal tegen Crespo weg waardoor deze in de voeten van Tverskov kwam. Deze kon in de vrije ruimte vanaf de rand van het zestienmetergebied Villadsen inspelen die hem beheerst afrondde. In de 61e minuut kreeg Kent de kans om de score weer uit te breiden na een soloactie op de rechterflank. Een tackle van Hansen kon het schot op tijd blokken. Vier minuten daarna had Fred het op zijn heupen en kon hij met een soloactie tussen twee verdedigers bijna scoren, als Nagalo dit niet met een sliding kon voorkomen. Even later kreeg Fred nog een kans door balverlies net voor eigen zestien van Diomande. Dit schot zeilde echter naast. De wedstrijd kabbelde uiteindelijk richting het einde waarbij Nordsjaelland niet meer verder kwam dan een schot van Rasmussen in handen van Livakovic en Szymanski de keeper nog met een lastige redding met de benen dwong met zijn bekende geplaatst schot. Na drie miuten blessuretijd eindigde de wedstrijd in gemakkelijke 3-1 voor Fenerbahce en zijn zo de eerste drie punten in de Conference League binnen voor de Sari Kanaryalar

Opstelling Fenerbahce: Livakovic – Osayi, Aziz, Djiku, Oosterwolde – Mert Hakan (69e Yuksek), Crespo, Fred (77e Szymanski)- King (87e Tadic), Batshuayi (69e Nayir), Kent (69e Irfan Can)

Opstelling Nordsjaelland: Hansen – Villadsen (69e Barslund), Hansen, Nagalo (69e Jensen-Abbew), Frese – Diomande, Tverskov, Dorgales (46e Svensson) – Osman (46e Rasmussen), Ingvartsen, Schjelderup (85e Sertdemir)

Doelpunten: 1-0 Crespo (24e minuut), 2-0 Batshuayi (30e minuut), 3-0 Aziz (46e minuut), 3-1 Villadsen (55e minuut)

Gele kaarten: Osman, Diomande (Nordsjaelland),  Fred (Fenerbahce)