Home SüperligGalatasaray Dursun Özbek deelt snaar naar Fenerbahce

Dursun Özbek deelt snaar naar Fenerbahce

Dursun Özbek, voorzitter van Galatasaray, benadrukte de trots die hij voelt over de successen van het voetbalteam. Hij prees Okan Buruk, het technische team en de spelers voor hun prestaties. Özbek riep op tot een luid applaus voor hun inspanningen en wenste dat dit applaus van Kadıköy, de thuisbasis van aartsrivaal Fenerbahçe, te horen zou zijn.

door Gökhan

Een veelzijdige Bijdrage aan de Club

Dursun Özbek, voorzitter van Galatasaray, benadrukte zijn trots om voorzitter te zijn in het honderdste jaar van de oprichting van de Republiek Turkije tijdens de jaarlijkse financiële algemene vergadering in het Haliç Kongre Merkezi. Tijdens zijn toespraak belichtte hij het belang van transparantie en duurzaamheid om de club op een gezonde financiële koers te houden.

Özbek presenteerde een video met betrekking tot de werkzaamheden die de club heeft verricht sinds hij aantrad als voorzitter. Hij merkte op dat het overgrote deel van hun beloften aan de leden is nagekomen en dat ze klaarstaan voor nog veel meer.

Hij informeerde de aanwezigen over de hulpinspanningen van de club na de aardbeving in Kahramanmaraş op 6 februari en presenteerde projecten die momenteel in uitvoering zijn.

Financiële Onafhankelijkheid en Duurzaamheid

Özbek onthulde dat er een aanzienlijke voorraad liquide middelen en promessen beschikbaar is als gevolg van de verkoop van het residentiële pand van de club in Mecidiyeköy. Deze middelen werden gebruikt om de aankoop van het Florya-terrein te voltooien en om de lening van 1 miljard 85 miljoen Turkse lira af te lossen.

Hij benadrukte ook de voortdurende inspanningen om het Kemerburgaz-project af te ronden, dat ongeveer 130.000 vierkante meter beslaat en als de toekomstige bakermat van het voetbal wordt beschouwd. Özbek kondigde aan dat ze zich na afronding van dit project op het Florya-project zouden richten.

Hij onthulde dat de club van plan is om fondsen te genereren uit de opbrengsten van het Florya-terrein om toekomstige administraties te helpen, en dat het geld ook zal worden gebruikt om de club opnieuw te structureren voor de komende 25 jaar.

Sociale Projecten en Sportcentra

Özbek presenteerde plannen om een sportcentrum voor zaalsporten te ontwikkelen naast het Ali Sami Yen Sportcomplex RAMS Park. Hij gaf ook updates over de huidige status van Galatasaray Island, Kalamış Facilities en een stuk grond in Büyükçekmece.

Hij besprak ook digitale initiatieven en socialemediaprestaties en bevestigde dat er plannen zijn voor Galatasaray TV om zich volledig te richten op digitale platforms.

Een Beroep op de Toekomst

Özbek benadrukte dat de financiële onafhankelijkheid van de club cruciaal is om succesvol te blijven. Hij benadrukte ook dat de financiële situatie van Galatasaray beter is dan die van andere grote concurrenten, zoals hij heeft vernomen van hoge functionarissen van verschillende financiële instellingen.

Hij erkende echter dat de groei van Galatasaray niet door iedereen met open armen wordt ontvangen en dat er krachten zijn die proberen om de successen van de club te belemmeren met een “vuil bondgenootschap”. Özbek verzekerde de aanwezigen dat ze deze uitdagingen zouden aangaan en dat de steun van de leden en fans van onschatbare waarde is om dit te bereiken.

You may also like

Laat een reactie achter