Home SüperligBesiktas Burak Yilmaz verklaart dat Besiktas nog niet de handdoek in de ring heeft gegooid

door Gökhan

Na de bittere 1-2 nederlaag in de derby tegen Galatasaray probeerde interim-trainer Burak Yilmaz toch optimisme uit te stralen en commentarieerde de wedstrijd als volgt: “We begonnen goed in de eerste 20 minuten, maar na 20 minuten hebben we de wedstrijd weggegeven. Toen kwam de rode kaart. In de tweede helft domineerden we, dat was hoe we wilden spelen. We wilden spelen en gingen met tien man in de aanval. We scoorden een doelpunt en kregen helaas een strafschop tegen. Begrijpelijkerwijs zijn we erg teleurgesteld. Het spijt ons. Ik zeg niet dat we op zijn minst een gelijkspel hadden moeten behalen, maar dat we deze wedstrijd hadden moeten winnen. Ik feliciteer Galatasaray en wens ze succes tegen Bayern München. We danken onze fans. Het was erg belangrijk voor ons dat ze ons na de wedstrijd hebben gesteund en omhelsd. Dat motiveert ons voor de volgende wedstrijd.

Komt Chamberlain binnenkort vaker in de basisopstelling?

Yilmaz legde ook uit waarom er vroeg in de wedstrijd een wissel plaatsvond tussen Gedson Fernandes en Alex Oxlade-Chamberlain: “Chamberlain is een van onze basispelers. We moeten echter niet denken dat hij in deze tijd niet speelt. We hebben donderdag een Europese wedstrijd. Chamberlain werd vandaag ingebracht, speelde geweldig en scoorde een doelpunt. Het is mogelijk om te overwegen of hij niet beter in de basis had kunnen staan en gespeeld had. We gaven de voorkeur aan Gedson omdat we gisteren met hem hebben gesproken. Hij zei dat hij wilde beginnen. Al onze spelers zijn waardevol. Chamberlain is een van onze meest waardevolle spelers.

Besiktas heeft nog niet opgegeven

Yilmaz wilde niet accepteren dat Besiktas volledig uit de titelrace is: “Ik wil niet te diep ingaan op deze onderwerpen. Ik heb het meegemaakt tijdens het voetballen. We weten wat er allemaal kan gebeuren als je acht of negen punten achterstaat. We hebben zeker de handdoek nog niet in de ring gegooid. Nu wacht er een Europese wedstrijd op ons en daar zullen we ons op concentreren. Ik denk dat onze fans zullen laten zien dat er op maandag geen chaos is. Er zal een keuze zijn, er zal iets gebeuren, maar de fans van Besiktas zullen hun team beschermen. Ali Sansalan of Halil Umut Meler raken me niet. Ik wil niet praten over Halil Umut Meler. Ik zeg niets over kaarten, strafschoppen en dergelijke. Op het veld is er iets anders. Deze zaken ken ik heel goed. Daarom wil ik ook niet over Halil Umut Meler praten.

Tayfur Bingol en Chamberlain aan het woord

Tayfur Bingöl (rechtsback, Besiktas): “Het spijt ons dat we hebben verloren. We hebben er alles aan gedaan wat we konden. Onze fans hebben ons goed gesteund. Er waren enkele ongelukkige situaties, anders hadden we kunnen winnen. Het keerpunt was misschien toen we nog maar tien man hadden.

Alex Oxlade-Chamberlain (middenvelder, Besiktas): “Het was een teleurstellende wedstrijd voor ons. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. In de tweede helft hadden we iets kunnen doen. We hebben doelpunten gescoord en kansen gecreëerd. Het spijt me zeer. In een wedstrijd met tien man hebben we kansen gecreëerd waardoor we één of meer punten hadden kunnen meenemen. Eigenlijk hebben we onze problemen zelf gecreëerd. De balverliezen waren onnodig. De strafschop was hetzelfde probleem. In de tweede helft waren we beter. Als we onze prestatie in de tweede helft kunnen behouden en regelmatig kunnen herhalen, is het mogelijk dat we een beter team worden.