Home SüperligOverig Gisdol begint met gelijkspel in Samsun – Yakin viert debuutoverwinning met Istanbulspor – Kasimpasa wint in Sivas

door Gökhan

Istanbulspor 2 - 1 Ankaragucu

Een geslaagd debuut voor de nieuwe coach van Istanbulspor, Hakan Yakin. Onder leiding van de 46-jarige trainer behaalden de geel-zwarten hun eerste overwinning van het seizoen met 2-1 tegen MKE Ankaragücü, waardoor ze ook het 100e spel van Ankaragücü-coach Emre Belözoglu bedierven. Istanbulspor nam in de twaalfde minuut de leiding met 1-0 dankzij een doelpunt van Djakaridja Traore van dichtbij. De assist kwam van Ali Yasar. In de 21e minuut veroorzaakte Okan Erdogan een strafschop voor de gasten uit de Turkse hoofdstad Ankara door Renaldo Cephas foutief te tackelen. Tolga Cigerci (24e minuut) benutte de strafschop laag in de linkerhoek en maakte de stand gelijk naar 1-1. In de tweede helft slaagde Emir Gültekin (62e minuut) erin de geboden kans in het zestienmetergebied te benutten en bezorgde zijn team daarmee de eerste driepunter van het seizoen. Dankzij deze thuisoverwinning staat Istanbulspor nu op vijf punten, maar blijft het toch op de een-na-laatste plaats staan. Ankaragücü staat momenteel twaalfde met negen punten.

Kasimpasa heeft tot nu toe een redelijk seizoen gehad - Gisdol kan Samsun (nog) niet naar een overwinning leiden

Ondertussen slaagde Istanbul-vertegenwoordiger Kasimpasa erin zijn tegenstander EMS Yapi Sivasspor in Centraal-Anatolië met 1-0 te verslaan en zo op de negende speeldag van de Trendyol Süper Lig een uitoverwinning te behalen. Het team van coach Kemal Özdes won de wedstrijd met een doelpunt van Iron Gomis in de 53e minuut. Julien Ngoy had de goal voorbereid. Door deze overwinning staat Kasimpasa nu op 15 punten en klimt naar de vijfde plaats in de ranglijst, terwijl Sivasspor op tien punten blijft en momenteel op de tiende plaats staat in de ranglijst.

Ondertussen maakte de Duitse trainer Markus Gisdol zijn debuut bij zijn nieuwe club Yilport Samsunspor aan de Zwarte Zee. De rood-witten speelden voor hun eigen fans tegen RAMS Basaksehir. Omdat echter noch de gastheren noch de gasten uit Istanbul een doelpunt konden maken, werden de punten verdeeld vanwege het doelpuntloze gelijkspel. Samsunspor blijft daarmee de enige ploeg zonder overwinning dit seizoen en behoudt met twee punten de rode lantaarn. Basaksehir staat momenteel op de 16e plaats met acht punten, in de buurt van de degradatieplaatsen.