Home SüperligBesiktas BJK-voorzitter Cebi steunt Play-off systeem

BJK-voorzitter Cebi steunt Play-off systeem

door Gökhan

Besiktas sluit stadionovereenkomst met Tüpras

Op donderdag vond de officiële contractondertekeningsceremonie plaats met energiebedrijf Tüpras en Besiktas. Er is een contract van drie jaar getekend met Tüpras, waarbij het bedrijf de nieuwe stadionsponsor wordt van de 16-voudige Turkse kampioen. Als onderdeel van deze deal zal Besiktas jaarlijks 8,5 miljoen dollar (ongeveer 8,06 miljoen euro) ontvangen. Met betrekking tot het sponsorcontract zei BJK-voorzitter Ahmet Nur Cebi het volgende tijdens de presentatie: “We zijn vandaag bijeengekomen om het grootste stadionnaamsponsorcontract in de geschiedenis van Besiktas af te sluiten. Het was een lang proces, maar het resultaat was zoals we wilden. Ik wil de familie Tüpras, onze erevoorzitter Rahmi Koc en de familie Koc bedanken voor het respect en de liefde die ze hebben getoond tijdens de onderhandelingen met andere instellingen.”

Cebi staat open voor invoering van een Play-off systeem - Probleem van inkomstendaling

Over inkomsten en sponsorcontracten zei Cebi: “Het is niet gemakkelijk om een bron te vinden om de daling van televisie- en omroepprofits te compenseren. Het feit dat onze sponsors om ons geven, heeft dit tot op zekere hoogte gecompenseerd. 50 procent van onze inkomsten komt van sponsors. Ik denk dat onze sponsoring-inkomsten zijn verdubbeld.” Tegelijkertijd gaf de 64-jarige clubvoorzitter aan dat hij het idee van de herinvoering van een Play-off systeem in de titelrace zou steunen: “De Play-off is een gezamenlijke beslissing van de clubs. Als er zo’n beslissing is, zullen we het goedkeuren. We hebben geen bezwaren. Als het dit seizoen gebeurt, zal ik het steunen. Het is niet nodig om weg te lopen voor spelen en strijden. We zouden dat ondersteunen.”

BJK-clubbaas beschouwt nederlaag in Adana als een ongeluk en roept op tot steun van de fans

Na de duidelijke nederlaag met 2-4 tegen Yukatel Adana Demirspor zei Cebi het volgende: “Als je er niet in slaagt om onze economie goed te beheren, als je er niet in slaagt om je uitgaven te organiseren, zullen de sportieve successen slechts tijdelijk zijn. Na verloop van tijd zul je zien dat Besiktas veel meer zal profiteren van dit werk. De wedstrijd van gisteren was een zeer onaangename wedstrijd. De clubgemeenschap, de fans en het team waren van streek. We zijn een club van 120 jaar oud. Wat is er gebeurd? Ons team is erg sterk. Het is niet juist om na elke wedstrijd te applaudisseren of te bekritiseren. Laten we samenblijven en solidair zijn. Laten we accepteren wat er is gebeurd als een ongeluk en doorgaan. We zijn een familie. We moeten aan iedereen laten zien dat we in goede en slechte tijden samen blijven.”

Besiktas blijft volgens de clubbaas in de titelrace

De opvatting dat Besiktas in de competitie al de handdoek heeft gegooid, wordt door Cebi tegengesproken: “Dat zie ik niet zo. We zijn pas aan het begin van de competitie. Er liggen nog tientallen wedstrijden voor ons. Ik vind het niet juist om te doen alsof we nu al kunnen zien hoe de resultaten zullen uitpakken. Ik vertrouw op mijn trainer en mijn spelers. Als we blijven focussen op de resultaten van afzonderlijke wedstrijden, leggen we de ploeg te veel druk op. Ik wil dat ze geduldig wachten. Ik zeg dat ik tot het einde van het seizoen ga voor het kampioenschap. Terwijl er werd

You may also like

Laat een reactie achter