Home Europa Sinan Bolat bespreekt de EK-kansen van Turkije en de titelstrijd in de Süper Lig

Sinan Bolat bespreekt de EK-kansen van Turkije en de titelstrijd in de Süper Lig

door Gökhan

Sinan Bolat, de twaalfvoudige Turkse nationale doelman die momenteel actief is voor de Belgische club KVC Westerlo, verklaarde dat hij ervan overtuigd is dat Altay Bayindir in Engeland succesvol zal zijn: “Ik geloof stellig dat Altay succesvol zal zijn bij Manchester United. Ik denk dat hij de juiste stap op het juiste moment heeft gezet. Hij zal zich daar blijven ontwikkelen en een hoger niveau bereiken. Ik geloof dat hij Turkije zeer goed zal vertegenwoordigen,” zei de 35-jarige doelman tegen het Turkse persbureau “Anadolu Ajansi”.

Bolat verwacht een spannende titelrace en opwindende wedstrijden in de Süper Lig

Bolat gaf ook commentaar op de zomerse transfers in de Turkse Süper Lig: “Een groot aantal transfers heeft de concurrentie verscherpt. Er zijn zeer grote transfers gedaan. Spelers van hoog niveau zijn naar de Turkse competitie gekomen. Het is nog te vroeg om over het kampioenschap te praten. We staan nog aan het begin van de competitie. Het zou voorbarig zijn om een duidelijke favoriet aan te wijzen. Er wacht ons een zeer goede competitie. Ik denk dat het een spannende competitie zal worden, en ik kijk ongeduldig uit naar de wedstrijden.” Bolat benadrukte dat veel belangrijke namen dit seizoen naar de Süper Lig zijn overgestapt: “Het zou moeilijk zijn om te zeggen dat één van de transfers eruit springt, maar (Mauro) Icardi bij Galatasaray, (Edin) Dzeko bij Fenerbahce en (Nicolas) Pepe bij Trabzonspor zijn belangrijke namen. Ook Besiktas heeft grote transfers gedaan. Ik hoop dat dit het jaar wordt waarin degene wint die het verdient.”

Icardi de topscorer - EK-kansen van Turkije

Bolat had ook enkele woorden over de topscorers in Turkije: “Dit seizoen zijn er zeer belangrijke aanvallers. Icardi staat momenteel bovenaan. Edin Dzeko en Aboubakar zijn ook zeer goede spelers, maar op dit moment is Icardi de beste. Ze dagen allemaal de keepers uit, maar het zou een mooi gevoel zijn om tegen Icardi te spelen.” Ten slotte zei de ervaren doelman, die de kansen van het nationale A-team voor het EK 2024 beoordeelde: “Ik geloof er stellig in dat we zullen deelnemen aan het EK 2024. Er was de wedstrijd tegen Armenië, als we hadden gewonnen, hadden we misschien een grote stap gezet, maar ik denk dat er geen reden tot paniek is. Ik geloof dat we zullen deelnemen aan het EK 2024, en als we de volgende wedstrijden winnen, denk ik dat we moeiteloos zullen deelnemen.”

You may also like

Laat een reactie achter