Home SüperligFenerbahce Besiktas: Het vertrek van Senol Gunes heeft Oxlade-Chamberlain geschokt

Besiktas: Het vertrek van Senol Gunes heeft Oxlade-Chamberlain geschokt

door Gökhan

Chamberlain doet belangrijke uitspraken

Besiktas’ nieuwe aanwinst, Alex Oxlade-Chamberlain, sprak met “The Athletic” over zijn overstap naar de 16-voudige Turkse kampioen en de recente ontwikkelingen in de club. Over zijn transfer naar de Zwarte-Witten zei de Engelsman: “Ik had met Senol Günes gesproken over op welke positie ik zou spelen. Het belangrijkste voor mij is om zo snel mogelijk terug te keren naar het voetbal. Besiktas is een grote club en niet ver van mijn familie. Het team eindigde vorig seizoen op de derde plaats, maar dat is oké voor mij. Mensen zien ons misschien als outsiders voor het kampioenschap, maar ik zie dat niet als slecht. Ik hou van concurrentie, en met namen als (Eric) Bailly en (Ante) Rebic zullen we tot het einde strijden voor de overwinning in de competitie.

"Turkse fans zijn erg gepassioneerd"

Over de passie van de fans in Turkije zei de 30-jarige: “De fans hier zijn erg gepassioneerd. Voetbal betekent veel voor hen. Het is hun leven, hun passie, maar dat kan natuurlijk veranderen. Van grote teams wordt verwacht dat ze consistent winnen zonder al te veel fouten te maken, en als dat het geval is, is er niets beters. Maar als de prestaties afnemen, kun je voorspellen wat er zal gebeuren.”

Vertrek van Günes schok voor "Ox"

De 35-voudige international onthulde dat het vertrek van Senol Günes hem geschokt heeft: “Het was niet leuk om dat te zien,” zei Chamberlain, “hij heeft me hierheen gebracht en ik had graag meer willen doen. In mijn eerste seizoen bij Southampton was Alan Pardew onze trainer. Destijds wisselde ik tussen het eerste team en het jeugdteam. Maar ik was destijds pas 17, en toen kwam Nigel Adkins. Toen heb ik gewerkt met Arsene Wenger en Jürgen Klopp.” Over interim-coach Burak Yilmaz, die het team heeft overgenomen na het vertrek van Günes, zei Oxlade-Chamberlain tot slot het volgende: “Maar ik geloof nog steeds dat we succesvol zullen zijn. Onze nieuwe trainer Burak Yilmaz wordt zeer gerespecteerd door de spelers. Ik denk dat hij goede dingen zal doen.

Bekijk samenvattingen

You may also like

Laat een reactie achter