Home SüperligOverig Adana verslaat Alanya met 4-0: Balotelli keert terug met een dubbele overwinning – Kasimpasa verslaat Karagümrük met 3-2

door Gökhan

Kasimpasa 3 - 2 Karagumruk

Op de zevende speeldag van de Trendyol Süper Lig versloeg Kasimpasa VavaCars Fatih Karagümrük in de kleine Istanbulse derby met 3-2 in een doelpuntrijke wedstrijd. Kasimpasa leidde al vroeg met 3-0. Federico Ceccherini maakte al in de derde minuut een eigen doelpunt. Kort daarna verhoogde de momenteel in vorm verkerende Aytac Kara (6e minuut) de voorsprong tot 2-0 met een prachtig schot van afstand. In de 34e minuut herhaalde Kara dit kunststukje en breidde de voorsprong uit tot 3-0 met opnieuw een succesvolle afstandsschot. Maar nog voor de rust kon Fatih Karagümrük de stand verkleinen tot 1-3. Ironisch genoeg, Ceccherini, die aan het begin van de wedstrijd ongelukkig was geweest, scoorde in de 43e minuut met een kopbal onder de lat na een voorzet van Levent Mercan de aansluitingstreffer. Kort voor het einde van de wedstrijd slaagde Karagümrük erin om de score tot 2-3 te brengen. Stefano Sturaro maakte gebruik van de voorzet van Davide Biraschi en scoorde van dichtbij om de slotfase nog spannend te maken. Maar Kasimpasa verdedigde de nipte voorsprong en behield de leiding tot het einde. Door de overwinning stijgt Kasimpasa naar de zesde plaats in de stand met twaalf punten. Karagümrük zakt na de nederlaag naar de vijftiende plaats met zes punten.

Balotelli keert terug in stijl bij zijn debuut

Wat een terugkeer voor Mario Balotelli in de Süper Lig. Na zijn comeback in het tenue van Yukatel Adana Demispor scoorde de Italiaan meteen een dubbele overwinning bij zijn debuut en leidde hij zijn team naar een duidelijke 4-0 thuisoverwinning in de Middellandse Zee-derby tegen Corendon Alanyaspor. In de 30e minuut bracht de 33-jarige aanvaller uit Palermo de “Blauwe Bliksems” op voorsprong met een kopbaldoelpunt van 1-0 na een voorzet van Yusuf Sari. Kort na de rust een vergelijkbare situatie. Opnieuw kwam de voorzet van Sari, maar Balotelli (47e) scoorde dit keer met zijn rechtervoet in het midden van het doel en zette de score op 2-0. In de 60e minuut verliet de “verloren zoon” het veld onder luid applaus van de Adana-fans. M’Baye Niang kwam in zijn plaats. In de 71e minuut zette Sari, die op deze avond schitterde als aangever, een counter op. Younes Belhanda benutte de daaropvolgende kans met een geplaatst schot in de rechterhoek om de score naar 3-0 te brengen. Tayfun Aydogan sloot de score af met een linkervoetig schot van afstand en maakte er 4-0 van voor “ADS”. Dankzij de ruime overwinning stijgt Adana naar de derde plaats in de stand met 14 punten. Alanya zakt na de ruime nederlaag naar de dertiende plaats met zeven punten.