Home SüperligFenerbahce Waarom koos Dusan Tadic Fenerbahçe?

Waarom koos Dusan Tadic Fenerbahçe?

door Gökhan

Waarom koos Tadic voor fenerbahçe?

Fenerbahce’s nieuwste aanwinst, Dusan Tadic, onthulde in een interview met ‘Haber Global’ waarom hij heeft gekozen voor een overstap naar Fenerbahce en het aanbod van Besiktas heeft afgewezen: 

‘Ik ontmoette eerst president Ali Koc. Ik heb ook gesproken met Selahattin Baki, Burak Kizilhan en Mario Franco. De behandeling van Fenerbahce naar mij toe was zeer goed. Ze hebben me alles verteld over Fenerbahce. Ze kwamen met een prachtig project naar mij toe. Ik heb een hechte vriendschap met Dusko Tosic, die eerder voor Besiktas speelde. Tosic probeerde me te overtuigen om naar Besiktas te gaan. Ik ben altijd eerlijk tegen mijn vrienden. Ik heb hem over het geweldige project verteld dat Fenerbahce mij heeft aangeboden. Ik respecteer alle teams, maar het aanbod van Fenerbahce gaf me een goed gevoel.’

Dusan tadic en Edin Dzeko

Daarnaast verklaarde de 98-voudige Servische international dat Edin Dzeko ook een grote rol speelde bij zijn overgang naar de club uit Kadiköy: ‘Dzeko had een grote invloed op mijn overstap naar Fenerbahce. Toen ik hoorde dat hij ook hierheen zou komen, dacht ik eraan om met hem bij Fenerbahce te werken. De club heeft met zijn transfers ook laten zien wat voor toekomst ze willen opbouwen. Het feit dat Dzeko en ik hierheen kwamen, beïnvloedde ook de transfers die na ons zijn gedaan.’

dusan tadic over het "ramadan conflict"

Wat betreft het vermeende conflict tijdens de Ramadan met Kökcü, de Turkse international die destijds bij Feyenoord Rotterdam speelde, verklaarde Tadic (op dat moment bij Ajax Amsterdam) dat zijn gedrag niet te maken had met het vasten, en zei: ‘Er was een confrontatie tussen Orkun en mij, en Orkun viel op de grond. Toen stond hij op en kwam naar me toe, we stonden tegenover elkaar. We hadden een normaal gesprek en ik vroeg hem: ‘Hoe smaakte het gras?’ Toen zei ik: ‘Je moet meer aan je conditie werken.’ Dat was het hele onderwerp. Na de wedstrijd zei hij dat het geen belangrijk onderwerp was. Ik respecteer alle religies, helaas verzinnen mensen dingen die er niet zijn. Trouwens, Orkun is een geweldige speler, ik wens hem het beste. Misschien zal hij me tijdens de volgende wedstrijd in een duel, schouder aan schouder, ten val brengen, maar dat wordt een beetje moeilijk.'”

Heading Title

You may also like

Laat een reactie achter