Home Süperlig TFF kondigt nieuw Super Cup-formaat aan – Toernooi gepland in Saudi-Arabië voor vijf jaar

TFF kondigt nieuw Super Cup-formaat aan – Toernooi gepland in Saudi-Arabië voor vijf jaar

door Gökhan

Super Cup Saudie Arabie

Terwijl de kampioen Galatasaray en bekerwinnaar Fenerbahce onlangs benadrukten dat ze de nationale Supercup in het 100e jubileumjaar van de Turkse Republiek niet in het buitenland, en vooral niet in Saudi-Arabië, willen houden, gaat de Turkse voetbalbond (TFF) verder met zijn plannen. Het Supercup-formaat zou veranderen naar een vier-team toernooi dat ook nog eens gedurende meerdere jaren in Saudi-Arabië zou plaatsvinden. TFF-voorzitter Mehmet Büyükeksi kondigde deze officiële wijziging van het Turkse Supercup-formaat aan. Büyükeksi verklaarde dat er onderhandelingen gaande zijn met Saudi-Arabië over het organiseren van een vier-team toernooi voor vijf jaar.

Verklaring van Mehmet Buyukeksi

De verklaring van voorzitter Büyükeksi luidt als volgt: “Voetbal heeft wereldwijd bijna overal invloed, daarom is voetbal van groot belang voor de promotie van landen. We gaan door met onze onderhandelingen met Saudi-Arabië over het format om de Supercup als een vier-team toernooi voor vijf jaar te organiseren. Ook de Italianen en Spanjaarden volgen dit model met de Supercup-wedstrijden.

"De ogen van de wereld zijn gericht op Saudi-Arabië"

Büyükeksi benadrukte dat het doel is om de Trendyol Süper Lig op de zesde plaats van de beste competities ter wereld te brengen: “Saudi-Arabië neemt een belangrijke positie in met de transfers van wereldberoemde spelers. We hebben vertegenwoordigers ontmoet in Duitsland, Abu Dhabi en Saudi-Arabië. Saudi-Arabië was voor ons belangrijk omdat de ogen van de wereld op Saudi-Arabië gericht zijn. Ze zullen het wereldkampioenschap voetbal in 2034 organiseren. We staan achter ons broederland bij dit streven. We willen de vieringen van het 100-jarig bestaan van de Republiek Turkije aan de hele wereld laten zien door ervoor te zorgen dat de Supercup op veel televisiekanalen over de hele wereld wordt uitgezonden. Ons doel is om de Süper Lig op de zesde plaats ter wereld te brengen. Onze competitie is een felbevochten strijd met belangrijke wedstrijden. Dat willen we ook in het buitenland laten zien. We willen dat onze teams wereldmerken worden en fans over de hele wereld hebben.

You may also like

Laat een reactie achter